ΑρχικήsecurityFuboTV: Η διακοπή του World Cup streaming οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

FuboTV: Η διακοπή του World Cup streaming οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

Το FuboTV επιβεβαίωσε ότι η διακοπή στο stream, όπου και εμπόδισε τους συνδρομητές να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό αγώνα του FIFA World Cup Qatar 2022 μεταξύ Γαλλίας και Μαρόκο προκλήθηκε από μια κυβερνοεπίθεση.

Καθώς οι χρήστες ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό του World Cup, οι συνδρομητές της FuboTV διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία streaming.

Αντίθετα, αυτό που αντίκριζαν, ήταν ένα CB_ERR_OPEN error, το οποίο έγραφε “ff: downstream not available”.

Δείτε επίσης: FBI: Κατάσχεσε 48 domain που σχετίζονταν με DDoS επιθέσεις

FuboTV stream επιθέσεις κυβερνοεπίθεση

Οι συνδρομητές δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το τμήμα του support για να αναφέρουν το πρόβλημα, καθώς απαιτείται από το χρήστη να συνδεθεί πρώτα στον ιστότοπο FuboTV, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Ωστόσο, η FuboTV σύντομα έγραψε στο Twitter ότι εργαζόταν για το πρόβλημα και συνέστησε στους συνδρομητές να δουν το παιχνίδι μέσω του stream της FOX.
“Ζητάμε συγνώμη στους πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το παιχνίδι Γαλλία εναντίον Μαρόκο. Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να δείτε αυτό το παιχνίδι απευθείας στο FOX και δωρεάν”, ανέφερε στο Twitter ο λογαριασμός FuboTV.

Η διακοπή οδήγησε σε πλημμύρα tweets από συνδρομητές της FuboTV που διαμαρτύρονταν για τη διακοπή και για το πώς δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Διακοπή λειτουργίας λόγω κυβερνοεπίθεσης
«Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, την ημέρα του ημιτελικού αγώνα του Κατάρ 2022 μεταξύ Γαλλίας και Μαρόκο, πολλοί πελάτες της FuboTV αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους», αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο site της FuboTV.

Η FuboTV επιβεβαίωσε ότι η αιτία της διακοπής του stream ήταν μια κυβερνοεπίθεση και ότι συνεχίζουν να ερευνούν τι συνέβη.

“Το περιστατικό δεν σχετιζόταν με περιορισμούς bandwidth από την πλευρά της FuboTV. Αντιθέτως, ήμασταν στόχος εγκληματικής επίθεσης στον κυβερνοχώρο.”

Η εταιρεία συνεχίζει λέγοντας ότι μόλις εντόπισαν την επίθεση, εργαζόντουσαν για να αποκαταστήσουν την υπηρεσία για τους συνδρομητές, κάτι που κατάφεραν μετά από λίγες ώρες.
Η FuboTV λέει επίσης ότι συνεργάστηκε με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant για να ερευνήσει και να πάρει απαντήσεις για την επίθεση και ανέφερε το περιστατικό στις αρχές.

Δείτε επίσης: Revue: Το Twitter κλείνει τη newsletter πλατφόρμα

Η FuboTV δεν παρείχε λεπτομέρειες για την επίθεση, αλλά δήλωσε ότι η έλλειψη εύρους ζώνης (bandwidth) δεν προκάλεσε τη διακοπή, υποδεικνύοντας ότι δεν επρόκειτο για DDoS επίθεση.

Καθώς συνεργαζόντουσαν με τη Mandiant, ανακαλύψανε πως η επίθεση ήταν πιθανότατα παραβίαση του δικτύου ή των server τους. Αυτοί οι τύποι παραβιάσεων συνήθως οδηγούν στον άμεσο τερματισμό των υπηρεσιών IT για τον περιορισμό της επίθεσης.

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα που διαρκούν πολύ καιρό αλλά όπως φαίνεται η FuboTV μπόρεσε να ανακτήσει τις υπηρεσίες της σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS