ΑρχικήinetΟ ιδρυτής του Telegram επικρίνει την Apple για τον περιορισμό των δυνατοτήτων...

Ο ιδρυτής του Telegram επικρίνει την Apple για τον περιορισμό των δυνατοτήτων του web app στο iOS

Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, επικρίνει – ξανά – την Apple στο δημόσιο κανάλι του στην πλατφόρμα. Αυτή τη φορά, ο Durov ισχυρίστηκε ότι η Apple περιορίζει το τι μπορούν να κάνουν οι web developers στο iOS περιορίζοντας σκόπιμα τις λειτουργίες του web app – κάτι που σίγουρα επηρεάζει την έκδοση web του Telegram.

Δείτε επίσης: Telegram: Θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα premium plan με $4.99/μήνα

Telegram apple

Αν και το Telegram είναι διαθέσιμο στο App Store, η πλατφόρμα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τη διαδικασία ελέγχου της Apple στο παρελθόν λόγω των δημόσιων καναλιών του Telegram, τα οποία δεν έχουν περιορισμούς περιεχομένου. Για να παρακάμψει ορισμένους από αυτούς τους περιορισμούς, το Telegram προσφέρει και μια πλήρη έκδοση web με σχεδόν όλες τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην έκδοση για κινητά – εκτός από το ότι περιορίζεται και στο iOS.

Δείτε επίσης: Κατάχρηση της blogging πλατφόρμας του Telegram σε phishing επιθέσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram επεσήμανε πώς πολλοί προγραμματιστές παραπονιούνται ότι «το Safari σκοτώνει τον Ιστό» λόγω των περιορισμών του. Ο Durov επισημαίνει και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από προγραμματιστές Web του Telegram τον Απρίλιο με μια λίστα με 10 ζητήματα που αφορούν την έκδοση iOS του Safari, η οποία δεν διαθέτει χαρακτηριστικά όπως ειδοποιήσεις push, codecs VP8 και VP9, ​​υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και οπτικά τεχνουργήματα.

Για τον Durov, ο λόγος για τον οποίο η Apple «σακατεύει» τις εφαρμογές Ιστού είναι να αναγκάσει τους χρήστες να κάνουν λήψη εφαρμογών από το App Store, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να εισπράττει προμήθεια από τους προγραμματιστές.

Υποψιαζόμαστε ότι η Apple μπορεί να ακρωτηριάσει σκόπιμα τις εφαρμογές ιστού της για να αναγκάσει τους χρήστες της να κάνουν λήψη περισσότερων εγγενών εφαρμογών όπου η Apple μπορεί να χρεώσει το 30% της προμήθειας.

Δείτε επίσης: Telegram Premium: Τα νέα χαρακτηριστικά για iOS beta χρήστες

Η Apple ερευνάται για περιορισμούς στο WebKit

Σε αντίθεση με το macOS, το iOS δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να επιλέξουν διαφορετική μηχανή ιστού για τις εφαρμογές τους. Αντίθετα, κάθε εφαρμογή που χρειάζεται εφαρμογή Ιστού πρέπει να χρησιμοποιεί το WebKit της Apple. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple περιορίζει πράγματι το τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές Ιστού σε σύγκριση με τις εγγενείς εφαρμογές.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από μια μελέτη διάρκειας ενός έτους ότι η Apple «περιορίζει τη δυνατότητα των ανταγωνιστών προγραμμάτων περιήγησης να διαφοροποιηθούν από το Safari». Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) πιστεύει ότι αυτοί οι περιορισμοί «αναστέλλουν» τις δυνατότητες των εφαρμογών Ιστού σε συσκευές iPhone και iPad.

Αν και η απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια νέα έρευνα για την Apple. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το iOS 16 επιλύει ορισμένους από αυτούς τους περιορισμούς, καθώς περιλαμβάνει πλέον ειδοποιήσεις push web.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS