ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Διόρθωσε bug που επηρέαζε το Task manager

Microsoft: Διόρθωσε bug που επηρέαζε το Task manager

Η Microsoft αντιμετώπισε ένα γνωστό ζήτημα που έκανε μέρη του task manager να μην είναι αναγνώσιμα μετά την εγκατάσταση των ενημέρωσεων Νοεμβρίου «KB5020044» στα Windows 11 22H2.

Όπως εξήγησε η εταιρία όταν επιβεβαίωσε το ζήτημα πριν από δύο εβδομάδες, οι χρήστες που επηρεάστηκαν, βλέπουν ορισμένα μέρη του Task Manager Ui (User interface) να εμφανίζονται με μπερδεμένα χρώματα και το έκαναν δυσανάγνωστο.

Το σφάλμα πίσω από αυτά τα προβλήματα Ui διορθώθηκε στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 «KB5021255» κατά τη διάρκεια της Patch Tuesday αυτού του μήνα.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε η beta 1 του Android 13 QPR2

Microsoft task manager windows ενημέρωση

“Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα γνωστό ζήτημα που μπορεί να επηρεάζει το task manager. Ενδέχεται να εμφανίζει ορισμένα μέρη στo UI με μπερδεμένα χρώματα. Ορισμένα τμήματα του task manager ενδέχεται να είναι δυσανάγνωστα”, εξήγησε η Microsoft.

“Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει εάν έχετε ορίσει το “Choose your mode” σε “Custom” στην ενότητα Personalization > Colors of Settings.”

Διαθέσιμη λύση και για τους ήδη επηρεαζόμενους χρήστες

Η Microsoft παρέχει και μια προσωρινή λύση που θα βοηθήσει τους επηρεασμένους χρήστες της έκδοσης των «Windows 11 22H2» που δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμη τις ενημερώσεις του Δεκεμβρίου για να μετριάσουν το πρόβλημα.

Η λύση απαιτεί από τους επηρεαζόμενους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα στο mode Dark είτε Light για τη ρύθμιση “Choose your mode”.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουν δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, να μεταβούν στο Personalize > Colors και, στη συνέχεια, να επιλέξουν “Dark” ή “Light” για το “Choose your mode”.

Δείτε επίσης: Ανάλυση της ευπάθειας zero-day στο λογισμικό Atlassian Confluence

Microsoft task manager windows ενημέρωση

Τα Patch Tuesday updates αυτού του μήνα αντιμετώπισαν και ένα ζήτημα διαρροής μνήμης LSASS (Local Security Authority Subsystem Service) που οδήγησε σε freezαρίσματα αλλά και restarts ορισμένων domain controller μετά τις ενημερώσεις του Windows Server του περασμένου μήνα.

Δυστυχώς, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι ενημερώσεις του Windows Server που κυκλοφόρησαν κατά το patch του Δεκεμβρίου θα προκαλούσαν κάποια errors κατά τη δημιουργία νέων virtual machines σε ορισμένους Hyper-V hosts.

Ωστόσο, μόνο το Windows Server 2019 και Windows Server 2022 θα πρέπει να επηρεαστούν μετά την εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων «KB5021237» και «KB5021249».

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS