ΑρχικήsecurityΓαλλία: Νοσοκομείο ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Γαλλία: Νοσοκομείο ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ένα νοσοκομείο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο προάστιο των Βερσαλλιών, αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις λειτουργίες του το Σαββατοκύριακο λόγω κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των επεμβάσεων και τη μεταφορά ορισμένων ασθενών σε άλλους χώρους, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Το εν λόγω νοσοκομείο είναι το André-Mignot στο Chesnay-Rocquencourt, Yvelines. Μια κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να μαυρίσουν ορισμένες οθόνες υπολογιστών, όπως αναφέρει το Franceinfo.

Δείτε επίσης: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές με 2 εκατομμύρια λήψεις

Νοσοκομείο κυβερνοεπίθεσης Γαλλία

Έξι ασθενείς μεταφέρθηκαν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας και νεογνών σε κοντινά νοσοκομεία, καθώς το προσωπικό αγωνίζεται να συνεχίσει την περίθαλψη και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.

Ο υπουργός Υγείας, Francois Braun, δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε “πλήρη αναδιοργάνωση του νοσοκομείου“. Επίσης, χρειάστηκε να έρθει επιπλέον προσωπικό στο νοσοκομείο καθώς πολλά βασικά μηχανήματα χρειάζονται πλέον παρακολούθηση όλο το εικοσιτετράωρο, αφού δεν είναι πλέον στο δίκτυο λόγω της κυβερνοεπίθεσης.

Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε μια προκαταρκτική έρευνα για παραβίαση δεδομένων και απόπειρα εκβίασης μετά την επίσημη καταγγελία του νοσοκομείου την Κυριακή.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι αμυντικοί εργολάβοι δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις cybersecurity

Εδώ και αρκετούς μήνες, νοσοκομεία και συστήματα υγείας στη Γαλλία έχουν γίνει στόχος hackers.

Φαίνεται ότι η κυβερνοεπίθεση στο νοσοκομείο 700 κλινών στη Γαλλία, πραγματοποιήθηκε από φορείς ransomware, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει αναφερθεί επίσημα σε αναφορές.

Δεν είναι απίθανο να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο, αφού οι ransomware επιθέσεις ακόμα και σε νοσοκομεία είναι πολύ συνηθισμένες. Μια μεγάλη επίθεση ransomware σε μια άλλη εγκατάσταση κοντά στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε επίσης, φέτος. Το Centre Hospitalier Sud Francilien (CHSF) στο Corbeil-Essonnes αναγκάστηκε να επιστρέψει στο στυλό και το χαρτί αφού δέχθηκε επίθεση από την ομάδα πίσω από το ransomware LockBit 3.0. Οι επιτιθέμενοι ζήτησαν λύτρα ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι hackers πραγματοποίησαν τις απειλές τους από την επίθεση στο CHSF, δημοσιεύοντας ευαίσθητες πληροφορίες ασθενών που έκλεψαν.

Δείτε επίσης: Microsoft account: 7 βασικές συμβουλές ασφαλείας

André-Mignot
Γαλλία: Το Νοσοκομείο André-Mignot ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Πριν από μερικούς μήνες, ο όμιλος νοσοκομείων GHT Cœur Grand Est δήλωσε ότι αναγκάστηκε να διακόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στα νοσοκομεία Vitry-le-François και Saint-Dizier, αφού του ζητήθηκε η καταβολή λύτρων ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η ομάδα που επιτέθηκε στο νοσοκομείο André-Mignot στη Γαλλία κατάφερε να κλέψει δεδομένα κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης.

Οι κυβερνοεπιθέσεις στα νοσοκομεία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και χειρότερο. Η διατήρηση ευαίσθητων δεδομένων ασθενών και η ανάγκη για σωστή και συνεχή λειτουργία των υπηρεσιών και των συστημάτων, κάνουν τα νοσοκομεία ελκυστικούς στόχους για τους hackers. Καθώς οι απειλές συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι σημαντικό για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να επαγρυπνούν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευτούν από επιθέσεις.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS