ΑρχικήinetΗ Google ενοποιεί τα τμήματα Waze και Maps για να μειώσει τα...

Η Google ενοποιεί τα τμήματα Waze και Maps για να μειώσει τα έξοδα

Η Google ενοποιεί τα τμήματα Waze και Google Maps προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα.

Δείτε επίσης: Google Photos: Αλλάζει ο τρόπος εκτίμησης τοποθεσίας των φωτογραφιών;

waze maps

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένα τεράστιο εργατικό δυναμικό 500 ατόμων από την Waze θα ενταχθεί σήμερα στον οργανισμό Geo της Google, που είναι υπεύθυνος για τα Maps, Earth και Street View. Αυτή η ένωση είναι βέβαιο ότι θα φέρει την επανάσταση στις υπηρεσίες χαρτογράφησης όπως τις ξέρουμε!

Δείτε επίσης: Google Pixel Fold: Νέες φήμες για τον σχεδιασμό της συσκευής

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος της Waze, Neha Parikh, θα αποχωρήσει από το ρόλο της μόνο μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google.

Καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας αντιμετωπίζει ταραχώδεις οικονομικές συνθήκες, η Google περιορίζει προληπτικά τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες της.

Τον Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι ήθελε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα κατά 20% και ανέφερε παραδείγματα περικοπής μιας ομάδας και συγχώνευσης δύο προϊόντων σε ένα.

Η Google δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει το status του Waze ως μοναδικό προϊόν, το οποίο έχει σήμερα 151 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Αντίθετα, η επικείμενη συγχώνευση των δύο θα εξαλείψει απλώς τις επικαλυπτόμενες εργασίες χαρτογράφησης μεταξύ κάθε οντότητας.

Δείτε επίσης: Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

«Η Google παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στο μοναδικό brand της Waze, στην αγαπημένη της εφαρμογή και στην ακμάζουσα κοινότητα εθελοντών και χρηστών της», ανέφερε η Google.

Αφού οδήγησε με επιτυχία την Waze στην πώληση στην Google έναντι του απίστευτου ποσού των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013, ο πρώην επικεφαλής Noam Bardin εγκατέλειψε τη θέση του τον Φεβρουάριο μετά από επτά γόνιμα χρόνια συνεργασίας.

Αυτή την εβδομάδα, το Waze app γνώρισε μια αύξηση της δημοτικότητας αφού συμπεριλήφθηκε ως αποκλειστική εφαρμογή σε επιλεγμένα νέα αυτοκίνητα με Google built-in. Τα πρώτα από αυτά τα οχήματα που διαθέτουν την εφαρμογή είναι τα ηλεκτρικά μοντέλα Austral Hybrid και Megane E-Tech της Renault. Η εφαρμογή προσφέρει real-time routing, ειδοποιήσεις πλοήγησης καθώς και ρυθμίσεις και αποθηκευμένα μέρη που μπορούν να εμφανιστούν απευθείας από το αυτοκίνητο. Με αυτή την πρωτοποριακή εξέλιξη, οι οδηγοί έχουν πλέον πρόσβαση σε βελτιωμένη ακρίβεια διαδρομής και αυξημένη άνεση όταν ταξιδεύουν!

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS