ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Η Google προσθέτει 2 νέα χαρακτηριστικά στο Chrome με σκοπό να προσφέρει καλύτερη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας!

Το Google Chrome είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού σήμερα. Ο τεχνολογικός γίγαντας παρέχει δύο νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να βοηθήσουν τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο ζωής της μπαταρίας και να επιταχύνουν την απόδοση του υπολογιστή. 

Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!
Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Τις επόμενες εβδομάδες, η Google θα εισαγάγει δύο ρυθμίσεις απόδοσης του Chrome για τη μείωση της χρήσης της μνήμης και της μπαταρίας. Ξεκινώντας με την έκδοση 108 του Chrome στα Windows, το macOS και τις συσκευές ChromeOS Desktop – μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή την ενημέρωση εξοικονόμησης ενέργειας!

Energy Saver mode

Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Όταν το επίπεδο μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή πέσει στο 20%, το Chrome θα μεταβεί σε λειτουργία Energy Saver mode για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Αυτό επιτυγχάνεται με τον περιορισμό της δραστηριότητας στο παρασκήνιο και των οπτικών εφέ των ιστότοπων που εμφανίζουν σύνθετα οπτικά στοιχεία, όπως κινούμενα σχέδια και βίντεο.

Όταν κυκλοφορήσει η ενημέρωση, ένα εντυπωσιακό εικονίδιο φύλλου θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία του Google Chrome σας. Απλώς κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Energy Saver mode πριν εξαντληθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σας αφήσει ξεκρέμαστους! Μην ανησυχείτε όμως – όταν η ενέργειά σας φτάσει στο 20%, αυτή η βολική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Δείτε επίσης: Google Chrome desktop: Λαμβάνει τρία site search shortcuts

Memory Saver mode

Πείτε αντίο στην αργή φόρτωση σελίδων με τη λειτουργία Memory Saver mode της Google! Ιδανική για όσους έχουν συχνά πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα, αυτή η λειτουργία κατανέμει τους πόρους μνήμης εκεί που χρειάζονται περισσότερο – στην ενεργή καρτέλα που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή. Επίσης, θυμάται ποιες ανενεργές καρτέλες είχαν ανοίξει προηγουμένως, ώστε όταν επιστρέψετε, όλα να είναι έτοιμα και να σας περιμένουν όπως ακριβώς πριν- δεν χρειάζεται πλέον να ξεκινήσετε από το μηδέν!

Η Google αποκάλυψε το Memory Saver mode στο Chrome που μπορεί να μειώσει τη χρήση μνήμης έως και 30%, παρέχοντας στους χρήστες μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία περιήγησης. Όταν ενεργοποιηθεί, θα μπορείτε να παρατηρήσετε ένα εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, το οποίο θα δείχνει πόσος χώρος απελευθερώθηκε μέσω του Memory Saver mode.

Google Chrome: 2 Νέες λειτουργίες για καλύτερη απόδοση!

Ο Mark Chang, Product Manager του Chrome Group, διακήρυξε σήμερα με υπερηφάνεια ότι η λειτουργία Memory Saver απελευθερώνει γρήγορα πολύτιμη μνήμη από τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε αυτές που περιηγείστε να έχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό αν εκτελείτε άλλες εντατικές εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο για την οικογένειά σας ή το online gaming!

Τον Ιούλιο, η Google παρουσίασε ένα επαναστατικό νέο χαρακτηριστικό γνωστό ως “Quick Intensive Throttling”, το οποίο θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των φορητών υπολογιστών και των κινητών συσκευών έως και 10%. Με αυτή την τεχνολογία, οι χρόνοι χρήσης της CPU μειώνονται δραστικά.

Η λειτουργία #quick-intensive-throttling-after-loading του Chrome βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική περίοδο για προγραμματιστές και μπορεί να ενεργοποιηθεί αν μπείτε στην σελίδα chrome://flags. Αυτή η τεχνολογία αιχμής υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Δείτε επίσης: Η CISA ζητά από τους οργανισμούς να προστατευτούν έναντι νέου Chrome zero-day bug

Πώς να ενημερώσετε τον Chrome browser

Η νέα ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο σε λίγες εβδομάδες. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και θα είστε ενημερωμένοι πριν από όλους τους άλλους.

  • Ανοίξτε το Chrome στο desktop.
  • Πάνω δεξιά επιλέξτε το εικονίδιο με τις 3 κουκκίδες.
  • Πηγαίνετε στο Help > About Google Chrome.
  • Κάντε κλικ στο Update Google Chrome. Αν δε βλέπετε αυτό το κουμπί τότε έχετε ήδη την τελευταία έκδοση.
  • Μόλις το ενημερώσετε, ανοίξτε ξανά τον Chrome browser.
  • Στα Settings, θα δείτε ένα νέο Performance sidebar menu με αυτά τα 2 χαρακτηριστικά.

Με αυτά τα δύο νέα χαρακτηριστικά, το Google Chrome γίνεται γρήγορα ένα πρόγραμμα περιήγησης που πρέπει να έχετε για όσους εκτιμούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τις επιδόσεις πάνω απ’ όλα.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS