ΑρχικήsecurityΟι scammers εξαπατούν ο ένας τον άλλον

Οι scammers εξαπατούν ο ένας τον άλλον

Οι scammers εξαπατούν ο ένας τον άλλον, και αυτό μας παρέχει μια εικόνα του κόσμου τους!

Δείτε επίσης: Πώς μια φωτογραφία σκύλου αποκάλυψε διακινητές ναρκωτικών;

Οι scammers χάνουν εκατομμύρια δολάρια από άλλους scammers αφού πέφτουν θύματα απάτης σε φόρουμ του dark web. Το ότι διαμαρτύρονται δημοσίως για τις απώλειές τους, θα μπορούσε ακούσια να βοηθήσει την επιβολή του νόμου να λύσει την υπόθεση και να εντοπίσει αυτές τις υπόγειες οικονομίες.

Κάθε χρόνο, οι online scammers και οι απατεώνες κοστίζουν σε αθώους ανθρώπους και επιχειρήσεις δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και οι scammers πέφτουν μερικές φορές θύματα αυτών των απατών.

Τον τελευταίο χρόνο, περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου από άλλους απατεώνες σε τρία μόνο μεγάλα φόρουμ του dark web. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει καν όλα τα μικρότερα φόρουμ, οπότε το συνολικό ποσό είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερο.

Δεδομένου ότι η επιβολή του νόμου δεν είναι ενεργή στο dark web, η εξαπάτηση άλλων εγκληματιών του κυβερνοχώρου μπορεί να είναι μια ελκυστική προοπτική για όσους θέλουν να επωφεληθούν. Ορισμένοι συντονιστές φόρουμ του dark web κάνουν τους διαιτητές εάν κάποιος κατηγορηθεί για τη διεξαγωγή απάτης, ωστόσο, λόγω της ανώνυμης φύσης αυτών των φόρουμ, τις περισσότερες φορές, η χειρότερη συνέπεια που θα αντιμετωπίσει ένας απατεώνας είναι απλώς να μπλοκαριστεί από τον ιστότοπο.

Δείτε επίσης: Οι NYT αποκαλύπτουν τι έχει συμβεί στο Ελληνικό σκάνδαλο Predator

Παρόλο που μπορεί να απολαμβάνουμε να βλέπουμε τους απατεώνες και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παίρνουν αυτό που τους αξίζει, είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας τους. Αυτό μπορεί να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιες επιθέσεις χρησιμοποιούνται και πώς μπορούμε να αμυνθούμε καλύτερα εναντίον τους.

Η διαδικασία του διαμεσολαβητή/διαιτητή μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά και να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου που κρύβεται πίσω από το σύστημα. Οι περισσότεροι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι πολύ προσεκτικοί στο να κρύβουν τα ίχνη τους, αλλά οι πληροφορίες που μοιράζονται κατά τη διάρκεια της “διαιτησίας” μπορεί να έχουν χρήσιμες ενδείξεις. Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στην ανακάλυψη του πραγματικού τους προσώπου και να βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

Δείτε επίσης: Zombinder: Νέα υπηρεσία εισάγει malware σε νόμιμες εφαρμογές

Γενικά για τους scammers

Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες και τους οικονομικούς λογαριασμούς των ανθρώπων. Για να προστατευτείτε από το να πέσετε θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί στο διαδίκτυο και να λαμβάνετε μέτρα όπως η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας και να βεβαιώνεστε ότι όλοι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε είναι ασφαλείς προτού εισαγάγετε ευαίσθητα δεδομένα σε μια ηλεκτρονική φόρμα. Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις τώρα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας θα παραμείνουν ασφαλείς στο μέλλον!

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS