ΑρχικήinetΈκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στα social media

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στα social media

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι Τουρκικές αρχές χθες μπλόκαραν αρκετές πλατφόρμες social media, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, Facebook, Twitter, YouTube και Telegram, μετά τη φονική βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε επίσης: Ομάδα hacking MuddyWater: Στην νέα της εκστρατεία στοχεύει την Τουρκία

τουρκία social media

Οι Τούρκοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μπλοκάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από έκρηξη

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, οι χρήστες των social media άρχισαν να αναφέρουν μια έκρηξη βόμβας στην πολυσύχναστη οδό İstiklal της Κωνσταντινούπολης.

Η έκρηξη, η οποία αργότερα θεωρήθηκε τρομοκρατική επίθεση, σημειώθηκε γύρω στις 4:20 μ.μ. τοπική ώρα κοντά στην πλατεία Ταξίμ και άφησε πίσω της τουλάχιστον 6 νεκρούς και 81 τραυματίες.

Δείτε επίσης: Crypto exchange Thodex scammers: Η Τουρκία ζητά ποινές 40.000 ετών

Μετά το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε ανατριχίλα σε όλους, οι Τούρκοι κάτοικοι αντιμετώπισαν ένα άλλο απροσδόκητο γεγονός – την απαγόρευση μετάδοσης από το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK) που αποθάρρυνε τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με την επίθεση.

Οι Τούρκοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) άρχισαν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Instagram, Facebook, Twitter, YouTube και Telegram.

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη

Οι πηγές μας στην Τουρκία μας είπαν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που περιόρισε τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Ωστόσο, οι χρήστες του WhatsApp δεν ανέφεραν σημαντικά προβλήματα.

Αφού ανέλυσε την κυκλοφορία του δικτύου, η εταιρεία παρακολούθησης του διαδικτύου NetBlocks επιβεβαίωσε ότι ένας εκτεταμένος περιορισμός των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ήταν σε ισχύ σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η πρόσβαση αποκαθίσταται σταδιακά από σήμερα το πρωί.

Ο νόμος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει τους πολίτες να ανησυχούν για το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου.

Δείτε επίσης: Η Τουρκία έχει το πιο ακριβό iPhone 14 στον κόσμο

Τον περασμένο μήνα, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «παραπληροφόρησης» της Τουρκίας που πρότεινε το κυβερνών Κόμμα του Recep Tayyip Erdoğan.

Ο νέος νόμος της Τουρκίας, ο οποίος δέχεται σφοδρή αρνητική κριτική, απειλεί τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους δημοσιογράφους με φυλάκιση για την κοινοποίηση “ψευδών ειδήσεων”. Εάν κάποιος συλληφθεί να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο με σκοπό να “δημιουργήσει φόβο ή να διαταράξει τη δημόσια τάξη”, μπορεί να καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS