ΑρχικήsecurityΕπίθεση DDoS στους servers του video game Overwatch 2

Επίθεση DDoS στους servers του video game Overwatch 2

Το early access launch του Overwatch 2 αμαυρώθηκε από μερικά σφάλματα και μια τεράστια επίθεση DDoS που εμποδίζει τους παίκτες να μπουν στο παιχνίδι. Οι θαυμαστές ανέφεραν ότι κόλλησαν στην οθόνη φόρτωσης και λάμβαναν το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Βρίσκονται επίσης στην ουρά πίσω από εκατοντάδες – και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και δεκάδες χιλιάδες – άλλων παικτών που προσπαθούν επίσης να μπουν μέσα.

Δείτε επίσης: Mantis botnet πίσω από την επίθεση DDoS που έσπασε ρεκόρ τον Ιούνιο

Overwatch 2

Ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, έγραψε αρχικά στο Twitter ότι το παιχνίδι αντιμετωπίζει server issues και ότι οι ομάδες της εταιρείας εργάζονται σκληρά να το φτιάξουν. Σε ένα επόμενο tweet, ωστόσο, το στέλεχος παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι “βιώνει μια μαζική επίθεση DDoS” στους servers του, προκαλώντας προβλήματα πτώσης και σύνδεσης.

Δείτε επίσης: Google: Αποκρούει την επίθεση HTTPS DDoS που σπάει ρεκόρ

Η Blizzard ανέπτυξε το νέο free-to-play shooter για τα Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One και Xbox Series X|S. Το νέο παιχνίδι μειώνει τα μεγέθη ομάδων από έξι σε πέντε, οπότε μια ομάδα παίρνει μόνο ένα τανκ. Έρχεται επίσης με νέους χάρτες, νέους ήρωες και νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα να τοποθετήσετε ένα Ping στην τοποθεσία του εχθρού για να τον υποδείξετε στην υπόλοιπη ομάδα. Οι servers για το αρχικό Overwatch βγήκαν offline λίγο μετά την κυκλοφορία του sequel του, οπότε οι θαυμαστές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να περιμένουν τη Blizzard να διορθώσει το πρόβλημα προτού μπορέσουν να παίξουν ξανά το παιχνίδι.

Παραβιασμένα WordPress sites αναγκάζουν τους επισκέπτες να εκτελούν DDoS επιθέσεις σε ουκρανικά sites

Εκτός από τον μετριασμό της επίθεσης DDoS, η Blizzard πρέπει να διορθώσει και αρκετά σφάλματα που έγιναν γνωστά κατά το λανσάρισμα. Περιλαμβάνουν στοιχεία και νομίσματα που λείπουν από τις συλλογές των παικτών, τμήματα που δεν συμπληρώνονται, ορισμένες περιοχές γίνονται απρόσιτες, ενέργειες που οδηγούν σε blackscreen και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: LockBit ransomware: Τακτική τριπλού εκβιασμού – Έρχονται και DDoS επιθέσεις

Σε ένα tweet, ο διευθυντής του παιχνιδιού Overwatch 2, Aaron Keller, είπε ότι η Blizzard θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσει ζητήματα server και μια δεύτερη επίθεση DDoS.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS