ΑρχικήinetΗ Micron θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chip στη Νέα Υόρκη

Η Micron θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chip στη Νέα Υόρκη

Ο κατασκευαστής chip Micron Technology ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή αυτού που αποκάλεσε το μεγαλύτερο εργοστάσιο ημιαγωγών στις ΗΠΑ και μπορεί να ξοδέψει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε 20 χρόνια για να το επεκτείνει.

Micron chip

Το εργοστάσιο κατασκευής, που θα βρίσκεται στην κομητεία Onondaga της Νέας Υόρκης, θα έχει μέγεθος 40 γηπέδων ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και αναμένεται να προσφέρει σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας. Μόλις ολοκληρωθεί, το εργοστάσιο παραγωγής θα αυξήσει δραστικά την εγχώρια προσφορά memory chips.

Δείτε επίσης: Η Samsung έως το 2027 θα τριπλασιάσει την παραγωγή των advanced chip

Κι άλλες μεγάλες εταιρείες κατασκευής chip, πλην της Micron, είχαν επίσης ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την κατασκευή εργοστασίων στις ΗΠΑ (Intel, Samsung, TSMC).

Τον Σεπτέμβριο, η Micron άνοιξε το δρόμο για ένα εργοστάσιο παραγωγής κοντά στα κεντρικά γραφεία της στο Boise, ID. Αυτό το εργοστάσιο ήταν η πρώτη νέα μονάδα παραγωγής της Micron στις ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια. Η Micron ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας στο Boise. Το εργοστάσιο κατασκευής ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση της Micron να επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας για την εγκαθίδρυση κορυφαίου memory manufacturing στις ΗΠΑ.

Micron εργοστάσιο

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Micron, Sanjay Mehrotra, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, και τα μέλη του Κογκρέσου για την ψήφιση του νόμου CHIPS and Science Act. Ο νόμος στοχεύει στην αναζωογόνηση της εγχώριας βιομηχανίας chip στις ΗΠΑ, η οποία έχει δει το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της στην Ανατολική Ασία.

Δείτε επίσης: Meta και Qualcomm θα κατασκευάσουν custom virtual reality chips για metaverse apps

Η Micron θα λάβει επιδόματα 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του έργου, μαζί με τις αναμενόμενες ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και φορολογικές πιστώσεις από το CHIPS and Science Act για την υποστήριξη προσλήψεων και επενδύσεων κεφαλαίου.

Η προετοιμασία του εργοταξίου θα ξεκινήσει το 2023, η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2024 και η παραγωγή στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Η παραγωγή θα αυξηθεί σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση της βιομηχανίας, είπε η Micron.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

Η Micron στοχεύει στη χρήση 100% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο εργοστάσιο και σχεδιάζει να στηριχθεί σε πράσινες υποδομές και “χαρακτηριστικά βιώσιμων κτιρίων” για την κατασκευή του.

Πηγή: www.computerworld.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS