ΑρχικήsecurityΟ κατασκευαστής ημιαγωγών Semikron επλήγη από επίθεση ransomware

Ο κατασκευαστής ημιαγωγών Semikron επλήγη από επίθεση ransomware

Ο γερμανικός κατασκευαστής power electronics Semikron αποκάλυψε ότι επλήγη από επίθεση ransomware που κρυπτογράφησε τμήματα του δικτύου της εταιρείας.

Η Semikron έχει πάνω από 3.000 υπαλλήλους σε 24 γραφεία και 8 εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως σε Γερμανία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ινδία, Ιταλία, Σλοβακία και ΗΠΑ, με κύκλο εργασιών περίπου 461 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων MBDA αρνείται την παραβίαση των συστημάτων της

Λέει επίσης ότι είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξαρτημάτων ηλεκτρομηχανικής στον κόσμο, με το 35% των ανεμογεννητριών που εγκαθίστανται κάθε χρόνο να λειτουργούν με τις τεχνολογίες της.

Επίθεση ransomware LV

“Ο Όμιλος SEMIKRON έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από επαγγελματική ομάδα hacking. Ως μέρος αυτής της επίθεσης, οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι έκλεψαν δεδομένα από το σύστημά μας”, αποκάλυψε η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

“Η επίθεση οδήγησε και σε μερική κρυπτογράφηση των συστημάτων πληροφορικής και των αρχείων μας. Ολόκληρο το δίκτυο αυτή τη στιγμή μελετάται και προσαρμόζεται.”

Σύμφωνα με μια ειδοποίηση που εκδόθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) και είδε το BleepingComputer, οι χειριστές ransomware εκβιάζουν την εταιρεία και απειλούν να διαρρεύσουν φερόμενα κλεμμένα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν $ 200 εκατομμύρια σε crypto από το Nomad

Αν και η εταιρεία δεν μοιράστηκε καμία πληροφορία σχετικά με το ransomware που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, ένα σημείωμα λύτρων που αναπτύχθηκε σε ένα από τα κρυπτογραφημένα συστήματα Semikron που είδε το BleepingComputer υποδεικνύει ότι επρόκειτο για επίθεση LV Ransomware και λέει ότι οι εισβολείς έκλεψαν έγγραφα αξίας 2 TB.

Semikron

Υπό διερεύνηση ισχυρισμοί για κλοπή δεδομένων

Η Semikron διερευνά τους ισχυρισμούς των εισβολέων ότι έκλεψαν δεδομένα από τα κρυπτογραφημένα συστήματα πριν από την κρυπτογράφηση με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της εγκληματολογίας.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ενημέρωσε και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας και θα ειδοποιήσει τους πελάτες και τους συνεργάτες εάν βρεθούν στοιχεία κλοπής δεδομένων.

Δείτε επίσης: Πάνω από 3.200 εφαρμογές διαρρέουν κλειδιά API του Twitter

«Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε για την αποκατάσταση της εργασιακής ικανότητας για να ελαχιστοποιήσουμε τις διακοπές για τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους συμβατικούς συνεργάτες μας και για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μας», πρόσθεσε η Semikron.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS