ΑρχικήinetGoogle Photos: Οι χρήστες αναφέρουν σοβαρό πρόβλημα photo corruption

Google Photos: Οι χρήστες αναφέρουν σοβαρό πρόβλημα photo corruption

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Photos για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή θα θελήσετε να δείτε παλαιότερες φωτογραφίες σας. Το θέμα είναι ότι έχουν κυκλοφορήσει πολλαπλές αναφορές από διάφορους χρήστες οι οποίες δείχνουν ότι μερικές από τις παλιές σας εικόνες έχουν καταστραφεί.

Δείτε επίσης: Google Photos: Ενημερώνονται τα Memories με νέα εργαλεία

Google Photos

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει φωτογραφίες για τις οποίες έχει δημιουργηθεί back up στο Google Photos πριν από αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με έναν αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών σε αυτό το support thread της Google και παρόμοια comments στο Reddit, αρκετοί χρήστες βρήκαν ότι οι εικόνες που ανέβηκαν μεταξύ 2002 και 2015 φαίνονται πλέον παραμορφωμένες με περίεργα διαφανή «περιγράμματα».

Ένας χρήστης γράφει, «Οι παλιότερες φωτογραφίες στο drive μου έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται. Το ζήτημα μοιάζει με λεκέ από νερό με τεράστιο αποχρωματισμό και απώλεια δεδομένων. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει επαναφορά όλου αυτού;»

Δείτε επίσης: Το νέο shortcut του Google Photos καθιστά εύκολη την εύρεση των screenshot σας

Βέβαια, φαίνεται ότι το corruption δεν είναι μόνιμο, καθώς φαίνεται ότι επηρεάζονται μόνο οι επεξεργασμένες εκδόσεις των φωτογραφιών. Επιλέγοντας την επιλογή “download original” θα παραχθεί μια καθαρή, ακατέργαστη εικόνα. Η παραμόρφωση φαίνεται επίσης να εξαφανίζεται κατά την είσοδο σε λειτουργία επεξεργασίας σε μια επηρεασμένη φωτογραφία.

Ένας άλλος χρήστης σημειώνει ότι οι εικόνες που έχουν ληφθεί μέσω του Google Takeout φτάνουν με μια καθαρή αρχική έκδοση καθώς και μια κατεστραμμένη επεξεργασία, παρόλο που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν επεξεργαστεί τη φωτογραφία. Αυτό υποδηλώνει ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την αυτόματη επεξεργασία παλαιότερων εικόνων από την Google με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια rogue επεξεργασμένη έκδοση με τα ανεπιθύμητα visual artifacts, ενώ αφήνει ανέπαφο το πρωτότυπο.

Επιπλέον: ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα αυτήν τη στιγμή, είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των φωτογραφιών σας, καθώς δεν ξέρετε εάν μπορεί να προκύψει και σε εσάς ένα τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για χρήστες με βιβλιοθήκες φωτογραφιών που χρονολογούνται εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε επίσης: Google Photos για web: Δείχνει το backup quality κάθε εικόνας

Σύμφωνα με το ίδιο support thread, το πρόβλημα φαίνεται να αρχίζει σιγά σιγά να διορθώνεται, υποδηλώνοντας ότι μια επιδιόρθωση έχει ήδη κυκλοφορήσει από την Google. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει και τις επόμενες ημέρες, προτείνω να θέσετε το ζήτημα στο Help Center των Google Photos.

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS