ΑρχικήUpdatesWindows 11 22H2 released: Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά

Windows 11 22H2 released: Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά

Η Microsoft κυκλοφόρησε την επόμενη έκδοση των Windοws 11, τα Windows 11 22H2 ή Windοws 11 2022 Update, η οποία είναι διαθέσιμη ως προαιρετική ενημέρωση για χρήστες που εκτελούν τουλάχιστον Windows 10 2004 ή παλαιότερη έκδοση των Windows 11.

Microsoft Windows 11 22H2

Τα Windows 11 22H2 είναι το πρώτο feature update για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και φέρνει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Τα full screen widgets θα έρθουν σε ένα μελλοντικό update Windows 11

Για να εγκαταστήσετε τη νέα ενημερωμένη έκδοση, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη > Ρυθμίσεις > Windows Update και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Τα Windοws 11 θα εκτελέσουν έναν γρήγορο έλεγχο και, στη συνέχεια, θα εμφανίσουν το προαιρετικό Feature update για Windows 11, version 22H2, το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “Λήψη και εγκατάσταση“.

Ωστόσο, η Microsoft προειδοποιεί ότι εάν εντοπιστεί πρόβλημα συμβατότητας hardware ή εφαρμογής, η συσκευή ενδέχεται να τεθεί σε safeguard hold και να μην λάβει την ενημέρωση.

Εάν εντοπίσουμε ότι η συσκευή σας μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, όπως ασυμβατότητα εφαρμογής, ενδέχεται να μην προσφέρουμε την ενημέρωση μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα“, αναφέρει η εταιρεία.

Οι χρήστες των Windows μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Windows 11 Media Creation για να αναβαθμίσουν στην πιο πρόσφατη έκδοση ή να δημιουργήσουν ένα ISO για καθαρή εγκατάσταση των Windows 11 22H2.

Δείτε επίσης: Windows 11: Ποια προβλήματα διορθώνει η ενημέρωση KB5017328

Windows 11 22H2: Νέα χαρακτηριστικά

Η νέα ενημέρωση, Windows 11 22H2, περιέχει, όπως είπαμε και παραπάνω, πολλές νέες δυνατότητες ενώ φέρνει και βελτιώσεις. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μια γρήγορη ματιά στα νέα χαρακτηριστικά:

Βελτιώσεις στο File Explorer

Η νέα έκδοση φέρνει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο File Explorer, με μια νέα αρχική σελίδα που παρέχει γρήγορη πρόσβαση στα αγαπημένα και τα πρόσφατα αρχεία σας, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η πολυαναμενόμενη υποστήριξη καρτελών (θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο).

Controller Bar

Ένα νέο Xbox Controller Bar παρέχει στους χρήστες controller-friendly πρόσβαση στα παιχνίδια που έπαιξαν πρόσφατα και στα προγράμματα εκκίνησης παιχνιδιών.

Οι χρήστες των Windοws 11 μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Controller Bar πατώντας το Xbox button σε ένα χειριστήριο Xbox συνδεδεμένο στον υπολογιστή.

Smart App Control

Microsoft Windows 11 22H2

Το Smart App Control είναι μια νέα δυνατότητα που στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας. Δουλειά του είναι να αποκλείει μη αξιόπιστες εφαρμογές και εφαρμογές που δεν είναι digitally signed.

Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα απαιτεί clean install των Windοws 11, επομένως όσοι κάνουν αναβάθμιση από Windows 10 ή παλαιότερη έκδοση των Windows 11 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα δυνατότητα.

Clipchamp

Το Clipchamp είναι άλλη μια νέα δυνατότητα που φέρνουν τα Windows 11 22H2. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας ταινιών των Windοws 11 που επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών κλιπ ή την επεξεργασία υπάρχοντων μέσων.

Το Clipchamp θεωρείται inbox app, επομένως μπορείτε να το εγκαταστήσετε ή να το απεγκαταστήσετε, όποτε θέλετε.

Βελτιωμένη εμπειρία Snapping των Windows

Η Microsoft έχει ενημερώσει το Windows Snapping experience: “Με τη νέα ενημέρωση, κάνουμε τις διατάξεις Snap πιο ευέλικτες με καλύτερη πλοήγηση αφής και δυνατότητα απόσπασης πολλαπλών καρτελών του προγράμματος περιήγησης στον Microsoft Edge“, εξηγεί ο Panos Panay της Microsoft σε μια νέα ανάρτηση.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Suggested Actions on Copy

Η νέα δυνατότητα “Suggested Actions on Copy” των Windows 11 θα προτείνει ενέργειες που μπορείτε να κάνετε με δεδομένα που αντιγράφετε από το πρόχειρο. Για παράδειγμα, εάν αντιγράψετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο Notepad, τα Windows 11 θα σας ρωτήσουν εάν θέλετε να τον καλέσετε.

Windοws 11 Taskbar

Η Microsoft επαναφέρει τη δυνατότητα drag-and-drop των εικονιδίων της γραμμής εργασιών, επιτρέποντάς σας να σύρετε τα αρχεία σας σε ανοιχτές εφαρμογές και να τα εκκινήσετε εντός της εφαρμογής.

Η εταιρεία προσθέτει, επίσης, μια νέα δυνατότητα όταν η γραμμή εργασιών γεμίζει με πάρα πολλά ανοιχτά προγράμματα. Αυτή η δυνατότητα θα εμφανίσει ένα μικρό μενού στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών που, όταν κάνετε κλικ, εμφανίζει τα άλλα ανοιχτά στοιχεία.

Επανασχεδιασμένος Task Manager

Τα Windows 11 22H2 περιλαμβάνουν ένα πλήρως ανανεωμένο Task Manager που βασίζεται στο Fluent UI και στο WinUI. Επιπλέον, διαθέτει πλέον ένα hamburger menu.

Αυτές ήταν περιληπτικά οι πιο σημαντικές νέες δυνατότητες που έφερε η νέα ενημέρωση των Windows 11, 22H2.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS