Το Facebook έχει πληγεί από ένα περίεργο glitch, με περίεργες αναρτήσεις να εμφανίζονται στα feeds των χρηστών.
Όσοι συνδέθηκαν στο Facebook το πρωί της Τετάρτης είδαν μια πλημμύρα αναρτήσεων από αγνώστους, οι οποίες είχαν αρχικά αναρτηθεί σε σελίδες διασημοτήτων.
Το ζήτημα φάνηκε να προέρχεται από ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα που αποφασίζει αυτόματα ποιες αναρτήσεις θα εμφανίζονται στο news feed.
Οι χρήστες έσπευσαν να δημοσιεύσουν memes, εκμεταλλευόμενοι το χάος για να στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα σε news feeds άλλων ανθρώπων. Άλλοι παραπονέθηκαν ότι το ζήτημα σήμαινε ότι το Facebook ήταν πρακτικά χαλασμένο.
Chatbot ενθάρρυνε έφηβο να σκοτώσει τους γονείς του
RT-G: Ένα... αστυνομικό ρομπότ στην Κίνα!
Το Black Basta Ransomware εξελίσσεται - Προσοχή!
Το bug σημαίνει ότι αν κάποιος δημοσιεύσει κάτι στη σελίδα μιας διασημότητας, αυτό θα προωθηθεί στο feed οποιουδήποτε ακολουθεί τη συγκεκριμένη διασημότητα.
Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Είναι ασφαλή τα μηνύματά σας;
Οποιοσδήποτε στο Facebook μπορεί να δημοσιεύσει ένα σχόλιο στη σελίδα μιας διασημότητας. Συνήθως, αυτά τα σχόλια φιλτράρονται από τον αλγόριθμο, πράγμα που σημαίνει ότι το news feed μπορεί να δει αναρτήσεις από τις πραγματικές διασημότητες αλλά όχι από τους φίλους τους.
Είναι αυτό το σύστημα που φαίνεται να έχει χαλάσει, καθιστώντας το Facebook πρακτικά άχρηστο για όποιον θέλει να δει τι δημοσιεύουν οι φίλοι ή οι αγαπημένες του σελίδες.
Ορισμένοι χρήστες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα, δημοσιεύοντας περίεργες φωτογραφίες με την ελπίδα ότι οι χρήστες θα τις δουν. Μια δημοφιλής ανάρτηση περιλάμβανε μια εικόνα ενός σάντουιτς με γαλοπούλα και ενθάρρυνε όποιον το δει να το δημοσιεύσει σε σελίδες άλλων διασημοτήτων.
Άλλες, πιο σκοτεινές αναρτήσεις προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το bug για να προωθήσουν τα προσωπικά τους έργα, όπως τα μικρότερα κρυπτονομίσματα.
Δείτε επίσης: Messenger: Κακόβουλα chatbot κλέβουν credentials για σελίδες Facebook
Στο Twitter, άλλοι χρήστες πρότειναν ότι ο ιστότοπος μπορεί να έχει παραβιαστεί. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα που να δείχνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν λάθος του Facebook.
Ο ιστότοπος παρακολούθησης Down Detector έδειξε χιλιάδες αναφορές προβλημάτων, με χρήστες σε όλο τον κόσμο να αναφέρουν προβλήματα.
Η Meta έχει τη δική της σελίδα κατάστασης, αλλά αυτή η σελίδα προορίζεται για να παρακολουθεί τα εργαλεία επιχειρήσεων και προγραμματιστών και όχι τον ίδιο τον ιστότοπο. Αυτή η σελίδα δεν παρουσίασε προβλήματα.
Πηγή: independent.co.uk