ΑρχικήUpdatesSony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης

Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης

Μια ανάρτηση στο ιαπωνικό PlayStation Support αποκαλύπτει ότι η Sony διακόπτει την ελάχιστα χρησιμοποιούμενη λειτουργία Accolades του PS5.

Το PlayStation 5 περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά που έλειπαν από την προηγούμενη έκδοσή του, όπως κάρτες που παρέχουν βοήθεια για το παιχνίδι και ενσωματωμένο PlayStation Store. Δυστυχώς, μια από τις καινοτομίες του PS5 χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, πράγμα που σημαίνει ότι η δυνατότητα θα καταργηθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τη Siliconera, οι χρήστες του PlayStation 5 σύντομα θα χάσουν την πρόσβαση στο σύστημα Accolades. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το χαρακτηριστικό, ήταν μια λειτουργία σχεδιασμένη για να βραβεύει τους παίκτες που συνέβαλαν θετικά σε εμπειρίες multiplayer. Οι παίκτες μπορούσαν να λάβουν ένα από τα τρία διαθέσιμα Accolades, τα οποία ήταν τα Helpful, Welcoming και Good Sport. Δεδομένου ότι αυτά τα Accolades είναι ουδέτερα badges προφίλ και όχι για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, οι παίκτες θα μπορούσαν να τα αποκτήσουν παίζοντας πολλούς τίτλους multiplayer. Δυστυχώς, οι περισσότεροι παίκτες πιθανότατα θα έχουν κενές ενότητες Accolades εάν επιθεωρήσουν τα προφίλ τους.

Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης
Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης

Δείτε επίσης: Το PlayStation συνεχίζει την επέκταση των esports με την απόκτηση του Repeat.gg

Η ανακοίνωση ότι το σύστημα Accolades του PS5 εγκαταλείπεται προέρχεται από μια ανάρτηση στον ιαπωνικό ιστότοπο υποστήριξης PlayStation. Αν και δεν έχει κοινοποιηθεί ακριβής ημερομηνία για την κατάργηση της δυνατότητας, δόθηκε ένα παράθυρο μέσα στο Φθινόπωρο του 2022. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι, όταν αφαιρεθεί η δυνατότητα, οι παίκτες θα χάσουν την πρόσβαση σε οποιαδήποτε Accolades έχουν λάβει μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τη Sony, οι παίκτες δεν χρησιμοποιούσαν τη δυνατότητα όσο περίμενε η εταιρεία, ωθώντας την εταιρεία να σταματήσει να υποστηρίζει τα Accolades.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι οπαδοί του PlayStation δεν έκαναν χρήση των Accolades στο PS5, αν και ο μεγαλύτερος θα μπορούσε να είναι ότι ήταν απλώς άβολα. Αν και η ιδέα των ανταμοιβών για παίκτες που είναι καλοί στα παιχνίδια ή βοηθητικοί για τους άλλους όταν παίζουν στο διαδίκτυο είναι λογική, η εκτέλεση θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Οι παίκτες δεν μπορούν να δουν ή να απονείμουν Accolades εκτός και αν επισκεφτούν το PSN προφίλ κάποιου, κάτι που απαιτεί λίγο χρόνο. Για τους παίκτες που πηγαίνουν από το ένα multiplayer match στο άλλο, το να αφιερώσουν χρόνο για να απονείμουν τα Accolades θα μπορούσε να θεωρηθεί κουραστικό. Επιπλέον, οι παίκτες δεν μπόρεσαν να χαρίσουν Accolades στους φίλους τους, κάτι που μπορεί να τους έκανε να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τα Accolades από νωρίς.

Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης
Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης

Δείτε επίσης: Πώς να συνδέσετε το PlayStation Network Account στο Discord;

Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν τα Accolades θα λάβουν αντικατάσταση στο PS5, αν και το χαρακτηριστικό καταλαμβάνει αρκετό χώρο στα PSN προφίλ. Ίσως αυτό το σημείο θα μπορούσε να καλυφθεί από τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα που αναφέρονται στην ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με το πρόγραμμα επιβράβευσης PlayStation Stars. Αν και αυτό είναι καθαρά εικασία, αυτό θα ήταν ένα καλό μέρος για αυτά τα ψηφιακά αντικείμενα, καθώς οι παίκτες που κοιτούσαν τα προφίλ των φίλων τους θα μπορούσαν να δουν μερικά από τα συλλεκτικά τους αντικείμενα. Με τα Accolades να καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο, θα ήταν ιδανικό να δοθεί αυτή η θέση σε ένα νέο και δυνητικά πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό οπότε ίσως η Sony να τα αντικαταστήσει αμέσως μόλις αφαιρεθούν.

Ενώ ορισμένοι οπαδοί του PlayStation μπορεί να απογοητευτούν από την κατάργηση της δυνατότητας Accolades, οι περισσότεροι πιθανότατα θα αισθανθούν αδιάφοροι για την ανακοίνωση. Ας ελπίσουμε ότι μια νέα δυνατότητα του PS5 θα προστεθεί παράλληλα με την αφαίρεση των Accolades για να μετριαστεί το «χτύπημα».

Πηγή: gamerant.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS