ΑρχικήinetMicrosoft: O Windows Server 20H2 φτάνει στο EOS τον επόμενο μήνα

Microsoft: O Windows Server 20H2 φτάνει στο EOS τον επόμενο μήνα

Η Microsoft υπενθύμισε για ακόμα μία φορά στους πελάτες της, ότι ο Windows Server, έκδοση 20H2, θα φτάσει στο τέλος της υπηρεσίας του (EOS) σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 9 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Οι πρόσφατες ενημερώσεις του Windows Server διακόπτουν τις συνδέσεις VPN, RDP, RRAS

Windows Server 20H2

Αυτή η υπενθύμιση ακολουθεί δύο άλλες από τον Μάιο του 2022 σχετικά με την έκδοση του Windows Server που θα φτάσει την ημερομηνία λήξης της κύριας υποστήριξης για χρήστες Standard Core και Datacenter Core.

Στις 9 Αυγούστου 2022, όλες οι εκδόσεις του Windows Server, έκδοση 20H2 θα φτάσουν στο τέλος υποστήριξής τους. Η επερχόμενη ενημέρωση ασφαλείας, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου 2022, θα είναι η τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση για αυτήν την έκδοση“, δήλωσε η Microsoft σε μια ενημέρωση του κέντρου μηνυμάτων των Windows αυτήν την εβδομάδα.

Αυτή η εξαμηνιαία έκδοση του καναλιού του Windows Server, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 2020, δεν θα λάβει άλλες ενημερώσεις ασφαλείας ή μη, μετά την ημερομηνία EOS.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι συσκευές που εκτελούν αυτήν την έκδοση δεν θα λαμβάνουν πλέον μηνιαίες ενημερώσεις ασφάλειας και ποιότητας που περιέχουν προστασία από τις πιο πρόσφατες απειλές ασφαλείας“, πρόσθεσε η Microsoft.

Δείτε ακόμα: Microsoft Windows Server 20H2: Τέλος υπηρεσίας τον Αύγουστο

Η εταιρεία αποκάλυψε στην ειδοποίησή της το Μάιο ότι το εξαμηνιαίο κανάλι του Windows Server (SAC) θα αποσυρόταν επίσης στις 9 Αυγούστου 2022.

EOS

Συνιστάται στους πελάτες που εξακολουθούν να εκτελούν εκδόσεις SAC να μεταβούν στο Κανάλι Μακροπρόθεσμης Εξυπηρέτησης (LTSC) το συντομότερο δυνατό, καθώς το LTSC θα γίνει το κύριο κανάλι έκδοσης του Windows Server.

Οι εκδόσεις του Windows Server LTSC θα κυκλοφορούν κάθε δύο έως τρία χρόνια, με τους πελάτες να δικαιούνται 5 χρόνια mainstream υποστήριξης, με επιπλέον πέντε χρόνια εκτεταμένης υποστήριξης.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Microsoft, θα απαιτείται καθαρή εγκατάσταση για την αναβάθμιση ή τη μετάβαση στο κανάλι LTSC.

Με τον τερματισμό της λειτουργίας SAC τον επόμενο μήνα, οι περισσότερες από τις δυνατότητες που εισάγονται σε αυτό το κανάλι εξυπηρέτησης έχουν ήδη ενσωματωθεί στον Windows Server 2022, την τελευταία έκδοση LTSC του Windows Server που θα φτάσει την ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης υποστήριξης τον Οκτώβριο του 2031.

Δείτε επίσης: Microsoft: O Windows Server υποστηρίζει αυτόματες ενημερώσεις .NET

Η Microsoft συμβουλεύει τους πελάτες να μετακινηθούν στο Azure Stack HCI για τον ίδιο ρυθμό κυκλοφορίας ή να μεταβούν στον Windows Server 2019/2022 στο κανάλι εξυπηρέτησης LTSC.

Κατά τη μετάβαση σε μια νέα έκδοση του Windows Server, μπορείτε να περάσετε από αυτήν την καθοδηγούμενη περιγραφή ή να χρησιμοποιήσετε αυτό το έγγραφο υποστήριξης για να διορθώσετε ή να αντιμετωπίσετε σφάλματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ενημέρωσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS