ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε Hide και Unhide τις καρτέλες στο Google Sheets

Πώς να κάνετε Hide και Unhide τις καρτέλες στο Google Sheets

Όταν έχετε πολλές καρτέλες σε ένα αρχείο Google Sheets, μπορεί να είναι κουραστικό να κάνετε κύλιση μεταξύ τους. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να αποκρύψετε τις καρτέλες των φύλλων σας ώστε να βλέπετε μόνο αυτές που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης: Πώς να φιλτράρετε ή να ταξινομήσετε κατά χρώμα στα Google Sheets

Google Sheets

Η απόκρυψη καρτελών στο Google Sheets είναι χρήσιμη όταν πρέπει να μετακινηθείτε από το ένα φύλλο στο άλλο, αλλά αυτά τα φύλλα βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες πλευρές της σειράς καρτελών. Μπορεί να μην θέλετε να αναδιατάξετε τη σειρά των καρτελών έτσι ώστε να είναι πιο κοντά μεταξύ τους και να προτιμάτε απλά να βλέπετε μόνο αυτές που χρειάζεστε.

Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε ένα ή περισσότερα υπολογιστικά φύλλα και να τα επαναφέρετε αργότερα.

Για να αποκρύψετε μόνο ένα φύλλο, κάντε δεξί κλικ στην καρτέλα ή κάντε κλικ στο βέλος στην καρτέλα στα δεξιά του ονόματος του φύλλου. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Απόκρυψη φύλλου“.

Την πρώτη φορά που θα αποκρύψετε μια καρτέλα φύλλου μετά το άνοιγμα του αρχείου εργασίας σας, θα δείτε ένα σύντομο μήνυμα επιβεβαίωσης στην κάτω δεξιά γωνία των Φύλλων Google.

Το 2021, η Google εφάρμοσε μια νέα δυνατότητα στα Υπολογιστικά φύλλα που σας επιτρέπει να επιλέξετε πολλές καρτέλες. Αυτό διευκολύνει τη μετακίνηση, την αντιγραφή ή τη διαγραφή πολλών φύλλων ταυτόχρονα. Με αυτό έρχεται η δυνατότητα απόκρυψης πολλαπλών καρτελών φύλλων.

Δείτε ακόμα: Google Sheets: Πώς να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε ένα θέμα

καρτέλες

Επιλέξτε τις καρτέλες φύλλων που θέλετε να αποκρύψετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Για μη γειτονικές καρτέλες στα Windows, κρατήστε πατημένο το Ctrl καθώς επιλέγετε την καθεμία.
  • Για μη γειτονικές καρτέλες σε Mac, κρατήστε πατημένο το Command καθώς επιλέγετε την καθεμία.
  • Για γειτονικές καρτέλες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, επιλέξτε την πρώτη καρτέλα, κρατήστε πατημένο το Shift και κάντε κλικ στην τελευταία καρτέλα.

Όταν έχετε επιλέξει πολλές καρτέλες φύλλων, εμφανίζονται λευκές ενώ οι μη επιλεγμένες καρτέλες παραμένουν γκρι. Κάντε δεξί κλικ ή χρησιμοποιήστε το βέλος της καρτέλας για μία από τις καρτέλες της ομάδας και επιλέξτε “Απόκρυψη φύλλων“.

Είτε κρύβετε ένα είτε περισσότερα φύλλα, μπορείτε να τα επαναφέρετε με τον ίδιο τρόπο. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή και θα δείτε μια επιλογή για Κρυφά φύλλα μαζί με τον αριθμό των κρυφών φύλλων. Χρησιμοποιήστε το αναδυόμενο μενού για να επιλέξετε τα φύλλα που θέλετε να επαναφέρετε.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τo Dark Mode στα Google Sheets

Όταν καταργείτε την απόκρυψη ενός φύλλου, θα το δείτε να εμφανίζεται στο ίδιο σημείο στη σειρά της καρτέλας όπως πριν το αποκρύψετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS