ΑρχικήsecurityBitcoins: Γιατί τα προτιμούν οι χάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα;

Bitcoins: Γιατί τα προτιμούν οι χάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας κυβερνοχάκερ ή κάποιος που ξεπλένει χρήματα προτιμά να χρησιμοποιεί Bitcoins.

χάκερ

Το 2020, χάκερς εισέβαλαν στον λογαριασμό στο Twitter του Τζεφ Μπέζος, του Γουόρεν Μπάφετ και ορισμένων άλλων ανθρώπων με μεγάλη επιρροή στον κόσμο και δημοσίευσαν έναν λογαριασμό ο οποίος συνδεόταν με ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων.

Αφού κανένα πορτοφόλι bitcoin δεν συνδέεται με πραγματικές ταυτότητες, πώς θα μπορούσε κανείς να εμπιστευτεί μια τέτοια συναλλαγή;

Η απάντηση είναι απλή. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων λειτουργούν με τεχνολογία blockchain. Και αυτό που κάνει το blockchain να ξεχωρίζει είναι το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας που εισάγει στο παιχνίδι. Κανείς δεν μπορεί να εξουσιοδοτήσει μια συναλλαγή για λογαριασμό σας χωρίς τα κλειδιά του λογαριασμού σας. Το Blockchain είναι εξίσου ασφαλές. Άρα, για κάθε συναλλαγή που θέλετε να κάνετε, πρέπει να έχει επιτραπεί από εσάς πρώτα. Πιο συγκεκριμένα, η υψηλού επιπέδου ασφάλεια του πορτοφολιού σας καθιστά αδύνατη την επανάκτηση του, αν χαθούν τα κλειδιά του λογαριασμού.

Δείτε επίσης: BHUNT malware: Η νέα απειλή που στοχεύει crypto wallets και passwords

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ωστόσο, έχουν βρει διάφορα παραθυράκια στα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων λόγω της ανώνυμης φύσης τους. Ενώ μερικοί από αυτούς ζητούν και κρυπτονομίσματα από τα θύματά τους ως λύτρα.

Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι χάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα χρησιμοποιούν τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια προς όφελός τους.

κυβερνοχάκερ
Bitcoins: Γιατί τα προτιμούν οι κυβερνοχάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα

1. Ανωνυμία

Οι διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων είναι ανώνυμες. Δεν γνωρίζετε το όνομα ή την διεύθυνση του κατόχου του πορτοφολιού. Το μόνο που βλέπετε είναι μια σειρά από γράμματα και αριθμούς. Η ανωνυμία δεν σταματά εκεί.

Ορισμένοι πάροχοι πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων και πύλες πληρωμής κρυπτονομισμάτων (CPG) – πλατφόρμες όπου μπορείτε να μετατρέψετε κρυπτονομίσματα σε fiat (πραγματικά χρήματα) και να κάνετε ανάληψη – δεν έχουν θεσπίσει πολιτική Know Your Customer (KYC). Το Monero είναι ένα από αυτά.

Η πολιτική KYC επιτρέπει σε μια εταιρεία να ανεβάζει στον ιστότοπό της πραγματικές ταυτότητες των πελατών της, όπως τη διεύθυνση και την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση απάτης, ο πελάτης είναι εύκολα ανιχνεύσιμος και εντοπίσιμος.

2. Γρήγορη μεταφορά χρημάτων

Κατά την παραδοσιακή μεταφορά χρημάτων, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει εώς και 5 ημέρες ενώ στις μεταφορές κρυπτονομισμάτων μπορούν να κρατήσουν εώς και 10 λεπτά ανάλογα με το πόσο απασχολημένο είναι το δίκτυό του και με το τέλος συναλλαγής. Όπως καταλαβαίνουμε, για τους χάκερ και όσουν ξεπλένουν χρήματα, τα ποσά, είναι αναγκαίο, να κινούνται με ταχύτητα αστραπής.

3. Συναλλαγές χωρίς σύνορα

Πόσες φορές δυσκολευτήκατε να πληρωθείτε ή να στείλετε μια πληρωμή σε μια χώρα που απέχει χιλιάδες μίλια από εσάς; Αν δεν το έχετε ζήσει ακόμα, η πρόκληση είναι πραγματικά δύσκολη. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό. Αντιθέτως, στις συναλλαγές κρυπτογράφησης δεν ισχύει το ίδιο. Δεν μετρούν τα σύνορα και δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας για πολιτικές πληρωμών ή τρίτα οικονομικά μέρη.

4. Απομονωμένα κράτη

Απομονωμένο κράτος είναι μια χώρα που έχει ελάχιστη έως καθόλου σχέση με άλλες χώρες. Η Βόρεια Κορέα είναι ένα παράδειγμα αυτού. Είναι δύσκολο να είσαι ενημερωμένος για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε ένα τέτοιο κράτος. Οι χάκερ από ένα τέτοιο κράτος μπορεί να το βρίσκουν εύκολο να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις σε άλλες χώρες.

Bitcoins χάκερ
Γιατί προτιμούν τα bitcoins οι κυβερνοχάκερ και οι ξεπλυτές χρήματος;

Δείτε επίσης: Ιρλανδία: Η Europol καταδιώκει οικογένεια για «ξέπλυμα» €4 εκατομμυρίων

Ποιές είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι χάκερ;

1. Παρακολούθηση

Οι χάκερ και όσοι ξεπλένουν χρήματα μετακινούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως κρυπτονομίσματα, μέσω πολλών ψηφιακών πορτοφολιών προτού τα μετατρέψουν τελικά σε fiat για να καλύψουν τα ίχνη τους. Αυτό καθιστά την παρακολούθηση ιδιαίτερα δύσκολη. Παρά τις πολλαπλές μετακινήσεις ενός κρυπτονομίσματος μέσω διαφορετικών πορτοφολιών, κάποιο πρωτοποριακό λογισμικό μπορεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων στο blockchain μέχρι το σημείο της μετατροπής σε fiat.

2. Παρακολούθηση μυστικών διευθύνσεων

Ορισμένοι παραλήπτες bitcoin ενδέχεται να χρησιμοποιούν μυστικές διευθύνσεις για να λαμβάνουν κρυπτογραφημένες πληρωμές. Μια μυστική διεύθυνση είναι μια κρυπτογραφημένη διεύθυνση που ένας παραλήπτης μπορεί να δημιουργήσει από το κύριο κρυπτοπορτοφόλι του και να το χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά για να λάβει πληρωμή. Το Blockchain δεν αποθηκεύει κρυπτογραφημένες διευθύνσεις άρα δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την πληρωμή προς τον παραλήπτη. Η διεύθυνση διαγράφεται μόλις ληφθεί η πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι η ταυτότητα του παραλήπτη παραμένει κρυφή.

Για παράδειγμα, το Monero, ένα κρυπτονόμισμα με επίκεντρο το απόρρητο, παρέχει μυστικές διευθύνσεις. Αποκάλυψε επίσημα στη σελίδα του ότι «οι μυστικές διευθύνσεις είναι μέρος του εγγενούς απορρήτου του Monero». Το Monero επιτρέπει σε έναν αποστολέα να δημιουργεί τυχαίες διευθύνσεις μίας χρήσης για λογαριασμό του παραλήπτη για κάθε ξεχωριστή συναλλαγή.

Επιπρόσθετα, το λογισμικό παρακολούθησης κρυπτογράφησης πρέπει να περιμένει έναν παραλήπτη κρυπτονομισμάτων, να μετατρέψει το κρυπτονόμισμα σε fiat προτού μπορέσει να εξακριβώσει την ταυτότητα του παραλήπτη στον πραγματικό κόσμο, κάτι το οποίο συμβαίνει χάρη σε κάποια πολιτική KYC.

3. Απουσία πολιτικής KYC από ορισμένες πλατφόρμες πύλης κρυπτονομισμάτων (CGP)

Υπάρχουν CGP που δεν εφαρμόζουν την πολιτική KYC. Οι πλατφόρμες αυτού του είδους δίνουν την δυνατότητα για δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση χωρίς να απαιτηθεί η πραγματική του ταυτότητα. Συνεπώς ένας χάκερ θα προτιμούσε να ανοίξει ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σε μια πλατφόρμα όπου δεν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική. Δεδομένου ότι τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων δεν συνδέονται με μια πραγματική ταυτότητα, αυτά τα πορτοφόλια είναι ιδανικά για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο με σκοπό τις συναλλαγές χρημάτων.

4. Crypto Mixers

Οι Crypto Mixers είναι άνθρωποι που συνδυάζουν κρυπτογραφημένα χρήματα – Bitcoin, Ethereum, Dogecoin κ.λπ. – από διαφορετικά άτομα και τα τοποθετούν σε μία συναλλαγή. Συνεπώς, η ανίχνευση των πόσων κρυπτονομισμάτων έχει ο καθένας γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Επίσης υπάρχουν και οι shapeshifters που μετατρέπουν το Dogecoin, για παράδειγμα, σε Ethereum για να κάνουν την ανίχνευση κρυπτονομισμάτων πιο περίπλοκη.

Συμπερασματικά, όπως κάθε άλλος τομέας στον κόσμο, θα υπάρχουν πάντα κάποια κενά, όσο μικρά κι αν είναι. Παρ’όλα αυτά η συνεργασία μεταξύ των CGP, των κυβερνήσεων των χωρών και των ιδιοκτητών των πλατφορμών των κρυπτονομισμάτων θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Πηγή: hackernoon.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS