ΑρχικήsecurityΗ Europol συνδέει την ιταλική μαφία με δίκτυο κυβερνοεγκληματιών

Η Europol συνδέει την ιταλική μαφία με δίκτυο κυβερνοεγκληματιών

Σε συνεργασία με την Europol και την Eurojust, η ευρωπαϊκή επιβολή του νόμου διέλυσε ένα εκτεταμένο δίκτυο εγκληματιών στον κυβερνοχώρο που συνδέεται με την ιταλική μαφία και ήταν σε θέση να εξαπατήσει τα θύματά του κερδίζοντας μόνο πέρυσι 10 εκατομμυρία ευρώ.

ιταλική μαφία

Δείτε επίσης: Europol: Κατέστειλε εγκληματικό δίκτυο που προκάλεσε απώλειες €30 εκατομμυρίων

“Η Ισπανική Αστυνομία (Policía Nacional), υποστηριζόμενη από την Ιταλική Αστυνομία (Polizia di Stato), Europol και Eurojust, διέλυσε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα που συνδέεται με την Ιταλική Μαφία και εμπλέκεται σε διαδικτυακές απάτες, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών και περιουσιακά εγκλήματα, “είπε σήμερα η Europol.

Οι ύποπτοι εξαπάτησαν εκατοντάδες θύματα μέσω επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και άλλων τύπων διαδικτυακής απάτης, όπως SIM swapping και παραβίαση επαγγελματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προτού ξεπλύνουν τα χρήματα μέσω ενός ευρέος δικτύου χρηματιστηριακών εταιρειών.

Οι πράκτορες επιβολής του νόμου που εργάστηκαν σε αυτήν την έρευνα πραγματοποίησαν 106 συλλήψεις (κυρίως στην Ισπανία και ορισμένες στην Ιταλία), συμμετείχαν σε 16 έρευνες σε σπίτια και ήταν πίσω από το πάγωμα 118 τραπεζικών λογαριασμών που ελέγχονταν από την εγκληματική ομάδα.

Η έρευνα οδήγησε επίσης στην κατάσχεση πολλών ηλεκτρονικών συσκευών, 224 πιστωτικών καρτών, τερματικών POS και καρτών SIM, φυτείας μαριχουάνας και του εξοπλισμού που απαιτείται για όλα τα παραπάνω.

Δείτε επίσης: Europol: “Ξεκλειδώνει” το enrypted app Sky ECC για σύλληψη εγκληματιών-Η Sky ECC το αρνείται!

Ο σύνδεσμος με την Ιταλική Μαφία

“Τα περισσότερα από τα ύποπτα μέλη είναι Ιταλοί υπήκοοι, μερικοί από τους οποίους έχουν σχέσεις με μαφιόζικη οργάνωση”, αποκάλυψε η Europol.

“Οι ύποπτοι που είχαν ως βάση τους την Τενερίφη (Κανάρια Νησιά, Ισπανία) εξαπάτησαν τα θύματά τους, κυρίως Ιταλούς υπηκόους, για να στείλουν μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονταν από το εγκληματικό δίκτυο”.

Τα έσοδα που προήλθαν από διαδικτυακές απάτες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων επαγγελματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων SIM swapping, ξεπλύθηκαν με την χρήση ενός δικτύου εταιρειών και ένα ακόμη εκτενέστερο δίκτυο απατεώνων.

Δείτε επίσης: Ιρλανδία: Η Europol καταδιώκει οικογένεια για «ξέπλυμα» €4 εκατομμυρίων

“Η κοινή ομάδα δράσης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (J-CAT) στην Europol υποστήριξε τη λειτουργία”, πρόσθεσε η Europol. «Αυτή η μόνιμη επιχειρησιακή ομάδα αποτελείται από αξιωματικούς συνδέσμων στον κυβερνοχώρο από διαφορετικές χώρες που εργάζονται από το ίδιο γραφείο σε υψηλού προφίλ έρευνες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS