ΑρχικήinetApple: Η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε τα $ 3 τρισεκατομμύρια σε...

Apple: Η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε τα $ 3 τρισεκατομμύρια σε αξία

Η Apple έγινε χθες, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, η πρώτη αμερικανική τεχνολογική εταιρεία που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια αν και λίγο αργότερα, η αξία έπεσε λίγο. Ωστόσο, η τεχνολογική εταιρεία κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 3 τρισεκατομμυρίων, όταν η τιμή της μετοχής της έφτασε τα 182,86 δολάρια.

Δείτε επίσης: Ποια προϊόντα της Apple δεν αξίζουν τα χρήματά τους;

Apple 3 τρισεκατομμύρια

Το ορόσημο αυτό είναι κατά βάση συμβολικό, αλλά δείχνει ότι οι επενδυτές είναι βέβαιοι πως η Apple θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Η εταιρεία προσπαθεί ήδη να επεκταθεί σε νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το “metaverse“. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple κατάφερε να τριπλασιάσει την αποτίμησή της σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, με τους  αναλυτές να βλέπουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Apple παρουσίασε ετήσια ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της, σύμφωνα με την έκθεση κερδών του τέταρτου τριμήνου, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29% από έτος σε έτος. Το iPhone εξακολουθεί να είναι το top προϊόν της όσον αφορά στις πωλήσεις, αλλά και άλλα προϊόντα και επιχειρήσεις ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

Δείτε επίσης: Η Siri πλέον δεν βαθμολογεί τα τραγούδια της Apple Music στο iOS 15

Τον Δεκέμβριο, αναλύτρια της Morgan Stanley αύξησε την τιμή-στόχο της εταιρείας για την Apple, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην τεχνολογική εταιρεία και στα νέα προϊόντα που θα έρθουν στην αγορά, όπως τα virtual reality και augmented reality headsets.

Η Apple τα πήγε πολύ καλά και κατά τη διάρκεια των γιορτών, αφού σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo της TFI Asset Management Limited, πούλησε 27 εκατομμύρια ζεύγη του νεότερου μοντέλου AirPods, ενισχύοντας σημαντικά τα κέρδη από τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα wearables.

Apple 3 αξία κεφαλοποίηση
Apple: Η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε τα $ 3 τρισεκατομμύρια σε αξία

Η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που σημείωσε κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 2 Αυγούστου 2018. Η αποτίμησή της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια περίπου δύο χρόνια αργότερα, στις 19 Αυγούστου 2020.

Δείτε επίσης: AirPods: Η Apple θέλει «Μεγαλύτερο εύρος ζώνης» από του Bluetooth

Οι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δεν βρίσκονται πολύ πίσω από την Apple. Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft είναι περίπου 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, της Amazon περίπου 1,75 τρισεκατομμύρια και της Google 2 τρισεκατομμύρια.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS