ΑρχικήyoutubeFacebook metaverse: Ανοίγει την εφαρμογή εικονικού κόσμου για όλους στις Η.Π.Α.

Facebook metaverse: Ανοίγει την εφαρμογή εικονικού κόσμου για όλους στις Η.Π.Α.

Το Facebook metaverse ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανοίγει το Horizon Worlds, τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας των avatars, σε οποιονδήποτε πολίτη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Δείτε επίσης: Η Meta λέει στο προσωπικό ότι μπορεί να αναβάλει την επιστροφή στο γραφείο

Το Horizon Worlds κυκλοφόρησε σε έκδοση beta πέρυσι για επιλεγμένους χρήστες του Oculus VR, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις για συμμετοχή στον εικονικό κόσμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πλέον πρόσκληση για να συμμετέχουν.

metaverse

Η ευρύτερη κυκλοφορία του Horizon Worlds είναι ένα σημαντικό βήμα για το Facebook, το οποίο άλλαξε επίσημα το όνομά του σε Meta τον Οκτώβριο. Η εταιρεία υιοθέτησε το νέο ψευδώνυμο, που βασίζεται στον όρο επιστημονικής φαντασίας metaverse, για να περιγράψει το όραμά της για εργασία και παιχνίδι σε έναν εικονικό κόσμο.

Στο Horizon Worlds, οι χρήστες των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Oculus του Facebook μπορούν να δημιουργήσουν ένα avatar, για να περιπλανηθούν στον κινούμενο εικονικό κόσμο. Εκεί, μπορούν να παίξουν παιχνίδια και να αλληλεπιδράσουν με τα avatar άλλων χρηστών.

Δείτε ακόμα: Το Metaverse είναι ένα δίλημμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Facebook εξαγόρασε την Oculus έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014 και έκτοτε αγωνίζεται να προσελκύσει ένα μεγαλύτερο κοινό. Αλλά η εταιρεία έχει πλέον καταστήσει τις τεχνολογίες κατασκευής, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για το metaverse κεντρικό σημείο της εστίασής της.

Facebook

Τον Ιούλιο το Facebook, που διευθύνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ομάδας που θα εργαζόταν πάνω στο metaverse. Δύο μήνες αργότερα, ο Andrew “Boz” Bosworth, ο οποίος είναι επί του παρόντος επικεφαλής του τμήματος υλικού, ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας, ξεκινώντας από το 2022.

Επίσης τον Οκτώβριο, το Facebook δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο για την ανάπτυξη τεχνολογιών για την κατασκευή του metaverse.

Δείτε επίσης: Δείτε τον Zuckerberg με γάντι που επιτρέπει να “αισθάνεστε” εικονικά αντικείμενα

«Η ελπίδα μας είναι ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, το metaverse θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και θα υποστηρίξει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια δημιουργούς και προγραμματιστές», έγραψε ο Zuckerberg τον Οκτώβριο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS