ΑρχικήsecurityBlizzard: Το Battle.net έχει επανέλθει από την επίθεση DDoS

Blizzard: Το Battle.net έχει επανέλθει από την επίθεση DDoS

Η Blizzard λέει ότι οι επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS), που κατέκλυσαν τους διακομιστές της με συντονισμένες κινήσεις έχουν τελειώσει και ότι θα πρέπει πλέον να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο Battle.net.

DDoS

Δείτε επίσης: FBI: Το HelloKitty ransomware προσθέτει τις DDoS στις τακτικές εκβιασμού

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν ωριαίας επίθεσης το απόγευμα της Τετάρτης, οι χρήστες μπορεί να αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, όταν προσπάθησαν να μπουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία που υποστηρίζει το Overwatch, το Call of Duty: Warzone, το Hearthstone, τις διαδικτυακές λειτουργίες του Diablo και άλλα.

Η Blizzard δήλωσε στο Twitter, ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από μία επίθεση DDoS στον επαληθευμένο λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της και επιπλέον σε ένα στοιχείο “Breaking News”, που μπορεί ορισμένοι χρήστες να είδαν στον υπολογιστή-πελάτη PC Battle.net, εάν προσπάθησαν να συνδεθούν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Δείτε ακόμα: Μεγάλη επίθεση DDoS κλείνει το εθνικό δίκτυο της KT

Οι χρήστες που κατάφεραν να συνδεθούν μπορεί να έχουν τοποθετηθεί σε αναμονή που προειδοποιούσε για υψηλή επισκεψιμότητα, όπως αυτό το μήνυμα:

Στο DownDetector, οι αναφορές για διακοπή λειτουργίας εκτοξεύτηκαν, για μια σειρά από ιδιότητες της Activision Blizzard, με χιλιάδες να αναφέρουν ότι το Battle.net ήταν εκτός λειτουργίας, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν για μεμονωμένα παιχνίδια της Blizzard που έχασαν την υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Activision Blizzard: Ερευνάται από τη SEC για διακρίσεις και παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Δεν είδαμε ούτε τον τυπικό αριθμό αναφορών που εμφανίζονται στο Twitter όταν ένα παιχνίδι βγαίνει εκτός λειτουργίας, επομένως γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν ήταν πλήρης η διακοπή λειτουργίας και ότι η “υψηλή καθυστέρηση και οι αποσυνδέσεις” πιθανότατα δεν επηρέασαν την πλειοψηφία των παικτών. Οι αναφορές διακοπών φαίνεται να έχουν επιστρέψει λίγο πολύ στα κανονικά επίπεδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS