ΑρχικήinetFacebook: Εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα από παιδιά/εφήβους για ads

Facebook: Εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα από παιδιά/εφήβους για ads

Το Facebook εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα από παιδιά και εφήβους, παρά τις αλλαγές που έγιναν αυτή τη χρονιά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι διαφημιστές να προσεγγίσουν τους νέους, αναφέρει μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αργά τη Δευτέρα από τις ομάδες υπεράσπισης Reset Australia, Fairplay και Global Action Plan.

Facebook

Δείτε επίσης: Facebook: Διαγράφει διαφημίσεις που στοχεύουν ευαίσθητες ομάδες

Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο μετονομάστηκε σε Meta μέσα στην χρονιά, δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι διαφημιστές δεν θα μπορούν πλέον να στοχεύουν με διαφημίσεις άτομα κάτω των 18 ετών με βάση τα ενδιαφέροντά τους ή τη δραστηριότητά τους σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους. Οι αλλαγές, που έγιναν ως απάντηση στις ανησυχίες που διατύπωσαν οι υποστηρικτές της νεολαίας, σήμαιναν ότι οι διαφημιστές είχαν τη δυνατότητα να στοχεύουν εφήβους μόνο με βάση την ηλικία, το φύλο και την τοποθεσία τους.

Σε επιστολή που εστάλη στον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, 46 ομάδες υπεράσπισης, συμπεριλαμβανομένων των Reset Australia, Amnesty International USA και FairPlay, κατηγορούν την εταιρεία social media ότι παραπλανεί το κοινό και τους νομοθέτες σχετικά με το πόσο περιορίζει τις διαφημίσεις που στοχεύουν εφήβους.

Δείτε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Η παραπληροφόρηση στο Facebook αυξάνεται συνεχώς

Οι ομάδες υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε μια έκθεση, η οποία περιγράφει ένα πείραμα στο οποίο οι ερευνητές του Reset Australia, Elena Yi-Ching Ho και Rys Farthing με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Matthias Eberl, δημιούργησαν τρεις λογαριασμούς – έναν εγγεγραμμένο ως 13χρονο και δύο ως 16 ετών. Οι ερευνητές είπαν ότι διαπίστωσαν μέσω του πειράματός τους ότι το σύστημα παράδοσης διαφημίσεων του Facebook εξακολουθεί να συγκεντρώνει δεδομένα από παιδιά και εφήβους.

Οι ερευνητές περιγράφουν αυτό το σύστημα που λειτουργεί με AI ως έναν «εξαιρετικά ισχυρό αλγόριθμο που είναι σε θέση να προβλέψει τη διαφήμιση με την οποία μπορεί να αλληλεπιδράσει κάθε χρήστης». Το Facebook μπορεί ακόμα να συλλέγει δεδομένα από browser tabs και σελίδες του προγράμματος περιήγησης που ανοίγουν τα παιδιά, πληροφορίες όπως σε ποια κουμπιά που κάνουν κλικ, όρους που αναζήτησαν και προϊόντα που αγόρασαν ή έβαλαν στο καλάθι τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο εκπρόσωπος της Meta Joe Osborne είπε ότι η εταιρεία δεν έχει δει την αναφορά, αλλά είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο “δεν χρησιμοποιεί δεδομένα από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές των διαφημιζόμενων και των συνεργατών του για να εξατομικεύσει τις διαφημίσεις σε άτομα κάτω των 18 ετών”.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger/Instagram: Χρήστες ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης

“Ο λόγος που αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στα εργαλεία transparency είναι επειδή οι έφηβοι επισκέπτονται ιστότοπους ή εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά μας εργαλεία. Θέλουμε να παρέχουμε διαφάνεια στα δεδομένα που λαμβάνουμε, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται για εξατομίκευση διαφημίσεων”, είπε.

Οι ομάδες προτρέπουν το Facebook να είναι πιο διαφανές σχετικά με τον αντίκτυπο των αλλαγών στόχευσης διαφημίσεων και τον τερματισμό του «surveillance marketing» σε παιδιά και εφήβους.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS