ΑρχικήinetΗ Google εξηγεί γιατί ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6 είναι...

Η Google εξηγεί γιατί ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6 είναι δυσλειτουργικός

Από την κυκλοφορία του Pixel 6 τον Οκτώβριο, οι χρήστες παραπονιούνται για τον δυσλειτουργικό, αναξιόπιστο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, που κάνει το τηλέφωνο να είναι δύσκολο να ξεκλειδώσει. Η Google ανταποκρίθηκε τελικά σε αυτά τα παράπονα και ενώ παρείχε μια εξήγηση, δεν πρόσφερε πραγματικά καμία σταθερή λύση γι΄ αυτό.

Pixel 6

Δείτε επίσης: Η Google καταργεί την υποστήριξη Chrome sync (Chrome 48/παλαιότερα)

Σε μια απάντηση στο Twitter, η Google αποδίδει το πρόβλημα στους «βελτιωμένους αλγόριθμους ασφαλείας» που χρησιμοποιεί ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6. Η Google λέει ότι αυτά τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να κάνουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα «να πάρει περισσότερο χρόνο για να επαληθευτεί ή να απαιτήσει πιο άμεση επαφή με τον αισθητήρα». Στη συνέχεια, παρέχει έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα υποστήριξης της Google που πραγματικά δεν προσφέρει μεγάλη βοήθεια, εκτός από το ότι προτείνει να βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι καθαρά και ότι χρησιμοποιείτε το δάχτυλο που έχετε καταχωρίσει στο τηλέφωνο.

Δείτε ακόμα: Pixel 6 και Pixel 6 Pro έρχονται με ενημέρωση από την πρώτη ημέρα

Οι απαντήσεις από άλλους χρήστες του Twitter υποδηλώνουν ότι μπορεί να πρόκειται για πρόβλημα στο hardware. Το Pixel 6 χρησιμοποιεί έναν οπτικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αντί για έναν γρήγορο υπερηχητικό, όπως το Samsung Galaxy S21, κάτι που ορισμένοι χρήστες λένε ότι θα μπορούσε να είναι ο λόγος πίσω από την κακή απόδοση του αισθητήρα. Όμως άλλοι χρήστες στο Reddit λένε ότι ο οπτικός σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων λειτουργεί καλά στα τηλέφωνά τους OnePlus, υποδεικνύοντας πιθανώς ένα πρόβλημα λογισμικού συγκεκριμένα στο Pixel 6.

σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τον περίπλοκο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6 και η απάντηση της Google είναι στην καλύτερη περίπτωση ασαφής. Δεν μπορούμε να πούμε αν η Google μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα σε μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού ή αν το λεγόμενο «βελτιωμένο» σύστημα ασφαλείας του σαρωτή είναι πραγματικά επιλεκτικό όσον αφορά τα αποτυπώματα.

Δείτε επίσης: Η Google επιτρέπει τις εναλλακτικές in-app πληρωμές

Μέχρι να αποφασίσει η Google να επαναφέρει το Face Unlock, το οποίο είχε τα δικά του ελαττώματα ασφαλείας, θα πρέπει απλώς να καταφύγετε στην πληκτρολόγηση του PIN σας. Διαφορετικά, το Pixel 6 θα δοκιμάσει την υπομονή σας καθώς προσπαθείτε να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ξανά και ξανά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS