ΑρχικήinetΗ Google επιτρέπει τις εναλλακτικές in-app πληρωμές

Η Google επιτρέπει τις εναλλακτικές in-app πληρωμές

Η Google ανακοίνωσε νέες αλλαγές στις εναλλακτικές πολιτικές πληρωμών της εντός των εφαρμογών (in-app) για να συμμορφωθεί με έναν νόμο της Νότιας Κορέας που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ η Apple φαίνεται να πιστεύει ότι συμμορφώνεται ήδη με την εντολή.

Δείτε επίσης: Google ads κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικα crypto wallets

Google in-app

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας τον Αύγουστο ψήφισε να απαγορεύσει στους φορείς εκμετάλλευσης καταστημάτων εφαρμογών – όπως η Apple και η Google – να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν συστήματα first-party για πληρωμές in-app. Σε μια ανάρτηση την Πέμπτη, η Google είπε ότι θα κάνει αλλαγές στις πολιτικές χρέωσης in-app για να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς.

Η συγκεκριμένη αλλαγή που κάνει η Google είναι η δυνατότητα των προγραμματιστών να προσθέτουν κουμπιά πληρωμής third-party κατά την ολοκλήρωση της αγοράς — συμπεριλαμβανομένων των δικών τους. Οι πελάτες στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν όποιο σύστημα πληρωμών προτιμούν.

Δείτε επίσης: Google: Θέλει να συνεργαστεί ξανά με το Πεντάγωνο παρά τις ανησυχίες υπαλλήλων

Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι “τα εναλλακτικά συστήματα χρέωσης ενδέχεται να μην προσφέρουν τις ίδιες προστασίες ή επιλογές πληρωμής και λειτουργίες του συστήματος χρέωσης του Google Play”, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα της ίδιας της Apple κατά του ανοίγματος των πολιτικών της στο App Store.

Η Apple είπε στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ότι συμμορφώνεται ήδη με τον νέο νόμο στη Νότια Κορέα και ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει την πολιτική της στο App Store, ανέφερε τότε το Reuters.

Στο App Store, οι προγραμματιστές απαγορεύεται να προσφέρουν κουμπιά πληρωμής third-party για αγορές εντός εφαρμογής. Η κρυφή προσθήκη μιας εναλλακτικής επιλογής πληρωμής στο “Fortnite” επέδρασε καταλυτικά στη συνεχιζόμενη νομική μάχη Epic Games εναντίον Apple.

Δείτε επίσης: Google: Μόλις τριπλασίασε την αμοιβή της για σφάλματα πυρήνα Linux

Ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ που προεδρεύει αυτής της υπόθεσης έκρινε ότι η Apple πρέπει να επιτρέψει in-app links σε εναλλακτικά συστήματα πληρωμών, δίνοντας στην εταιρεία μια προθεσμία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου για να συμμορφωθεί. Η Apple έχει καταθέσει αίτηση αναστολής σε αυτήν την αίτηση και άσκησε και έφεση.

Τον Οκτώβριο, η Apple χαλάρωσε ελαφρώς τις απαγορεύσεις σχετικά με εναλλακτικά συστήματα πληρωμών, δίνοντας στους προγραμματιστές την επιλογή να επικοινωνούν με τους πελάτες σχετικά με πλατφόρμες πληρωμών τρίτων — αν και εξακολουθεί να μην επιτρέπει τα third-party κουμπιά πληρωμής εντός των εφαρμογών.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS