ΑρχικήUpdatesAndroid χρήστες χωρίς πρόσβαση σε Google Maps, YouTube και Gmail από σήμερα

Android χρήστες χωρίς πρόσβαση σε Google Maps, YouTube και Gmail από σήμερα

Εκατομμύρια Android τηλέφωνα θα αποκλειστούν από τη χρήση δημοφιλών εφαρμογών, όπως Google Maps, YouTube και Gmail, από σήμερα.

Δείτε επίσης: Google: Έρχεται σημαντική αλλαγή απορρήτου σε δισ. συσκευές Android

Android Google Maps YouTube Gmail

Η Google επιβεβαίωσε ότι ορισμένες συσκευές Android θα χάσουν την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, αυτό είχε γίνει γνωστό από τον Αύγουστο.

Αν οι χρήστες δεν ενημερώσουν τα Android τηλέφωνά τους ή δεν αγοράσουν γρήγορα ένα νέο smartphone, θα αποκλειστούν από τη χρήση των εφαρμογών.

Η Google ανακοίνωσε την προθεσμία σε μια σύντομη ανάρτηση στο site της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε πει ότι σκοπεύει να εμποδίσει τους χρήστες να συνδεθούν με το Google Account σε συσκευές που χρησιμοποιούν Android 2.3. Αυτή η παλιά έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010, σχεδόν 11 χρόνια πριν.

Η Google δήλωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξη της παλιάς έκδοσης “στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τους χρήστες μας ασφαλείς“.

Δείτε επίσης: Google Ads: Θα προσφέρουν πρόσβαση στο ιστορικό των διαφημιζόμενων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google σταματά την υποστήριξη για παλιές εκδόσεις Android. Στην πραγματικότητα, είναι ένα συχνό φαινόμενο, καθώς η εταιρεία κυκλοφορεί νέες εκδόσεις.

Το πρόβλημα με τις παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων είναι ότι είναι πολύ πιο ευάλωτες σε σφάλματα και hacking απόπειρες. Επομένως, οι χρήστες είναι πιο πιθανό να κινδυνεύσουν.

Η τελευταία έκδοση του Android είναι το Android 11, οπότε η έκδοση 2.3 είναι πολύ παλιά σε σχέση με το λογισμικό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα Android smartphone σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 2017, η Google ανέστειλε τη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών του Google Pay σε συσκευές με Android 2.3.

Android 2.3

Σήμερα, όποιος χρησιμοποιεί μια συσκευή που εκτελεί αυτή την Android έκδοση θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο Google account, χάνοντας την πρόσβαση σε Google Maps, Gmail και YouTube. Οι χρήστες που θα προσπαθήσουν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους, θα δουν να εμφανίζεται “error” ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιήσει τα σωστά credentials για να συνδεθούν.

Η προσπάθεια προσθήκης ενός Google Calendar ή ενός Gmail account στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής, θα εμφανίσει το ίδιο σφάλμα.

Δείτε επίσης: Gmail: Έρχονται οι φωνητικές κλήσεις απευθείας μέσω του app

Πέρα από τα παραπάνω, δεν θα λειτουργεί ούτε το Play Store ούτε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές της Google.

Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές, θα πρέπει να αναβαθμίσετε το smartphone σας σε Android 3.0. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής σας και πατώντας System > Advanced > System Update.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είναι όλες οι συσκευές με Android 2.3 σε θέση να αναβαθμιστούν στην επόμενη έκδοση, ορισμένοι χρήστες θα αποκλειστούν οριστικά από τη χρήση των παραπάνω εφαρμογών (εκτός αν αλλάξουν τηλέφωνο).

Τα smartphone που παραμένουν “κολλημένα” στο Android 2.3, είναι τα: Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire και Motorola XT532.

Εάν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας, αγοράστε ένα νέο τηλέφωνο ή δοκιμάστε να συνδεθείτε σε υπηρεσίες, όπως το YouTube, μέσω του προγράμματος περιήγησής σας.

Πηγή: thesun.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS