ΑρχικήinetGoogle: Μηνύει τον αντιμονοπωλιακό παρατηρητή της Ινδίας

Google: Μηνύει τον αντιμονοπωλιακό παρατηρητή της Ινδίας

Όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας (CCI), ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι η Google έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στα Android, με σκοπό να βλάψει τους τοπικούς ανταγωνιστές της, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στους κύκλους των μέσων ενημέρωσης.

Google

Δείτε επίσης: Google: Έρχεται σημαντική αλλαγή απορρήτου σε δισ. συσκευές Android

Κι αυτό γιατί δύο από τους τρεις που ήταν κατά της Google, εργάζονταν στην πραγματικότητα στην CCI, που διερευνούσε την υπόθεση, ενώ και ο τρίτος ήταν πρώην ασκούμενος στην CCI.

Από την αρχή αυτής της υπόθεσης, φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Και όταν το ρεπορτάζ της έρευνας που βρήκε λάθος στην Google, έφτασε στην κορυφαία εφημερίδα της Ινδίας και σε ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, τα πράγματα άλλαξαν.

Τώρα δεν είναι περίεργο που η Google αποφάσισε να οδηγήσει τη CCI στο δικαστήριο.

Η υπόθεση και η έρευνα κατά της Google ανάγεται στο 2019 και βασίζεται σε καταγγελία που υπέβαλαν δύο Ινδοί αντιμονοπωλιακοί ερευνητικοί συνεργάτες στη CCI (Umar Javeed και Sukarma Thapar) και ένας φοιτητής νομικής (Aaqib Javeed).

Δείτε ακόμα: Google Ads: Θα προσφέρουν πρόσβαση στο ιστορικό των διαφημιζόμενων

«Ανησυχούμε βαθιά ότι η Έκθεση του Γενικού Διευθυντή, η οποία περιέχει τις εμπιστευτικές πληροφορίες μας σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, διέρρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ ήταν υπό την επιμέλεια της CCI», δήλωσε χθες εκπρόσωπος της Google.

Ινδία

Η έκθεση του Γενικού Διευθυντή της CCI πρέπει να αναθεωρηθεί από τους υπεύθυνους του αντιμονοπωλιακού οργανισμού πριν γίνει «επίσημη εντολή». Η διαρροή της έκθεσης όταν δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση είναι επιζήμια για το συμφέρον της εταιρείας, είπε η Google.

«Η προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών είναι θεμελιώδης για κάθε κυβερνητική έρευνα και επιδιώκουμε το νόμιμο δικαίωμά μας να αναζητήσουμε ένδικα μέσα και να αποτρέψουμε τυχόν περαιτέρω παράνομες αποκαλύψεις».

Δείτε επίσης: Ρωσία – εκλογές: Google & Apple αφαιρούν το app της αντιπολίτευσης από τα stores

Σύμφωνα με την έκθεση «διαρροής», η Google φαίνεται ότι αξιοποιεί την κυριαρχία της στο Android για να μειώσει την ικανότητα των κατασκευαστών συσκευών να επιλέγουν εναλλακτικές εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος για κινητά και να τους αναγκάζει να προεγκαταστήσουν εφαρμογές Google.

Η αναφορά των 750 σελίδων διαπίστωσε ότι η υποχρεωτική προεγκατάσταση εφαρμογών ισοδυναμεί με αθέμιτη επιβολή στους κατασκευαστές συσκευών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS