ΑρχικήinetΡωσία - εκλογές: Google & Apple αφαιρούν το app της αντιπολίτευσης από...

Ρωσία – εκλογές: Google & Apple αφαιρούν το app της αντιπολίτευσης από τα stores

Η Google και η Apple έχουν αφαιρέσει μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από Ρώσους ακτιβιστές που υποστηρίζουν τον επικριτή του Κρεμλίνου και ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny από τις ρωσικές εκδόσεις των καταστημάτων εφαρμογών τους, δήλωσε η ομάδα του την Παρασκευή, αφού η Ρωσία κατηγόρησε τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας για εκλογική παρέμβαση.

Δείτε επίσης: Η Google δημιούργησε πατατάκια για την προώθηση του Pixel 6

Google Apple

Δείτε επίσης: iPhone 13: Η Apple δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για spyware

“Η αφαίρεση της εφαρμογής Navalny από τα καταστήματα είναι μια επαίσχυντη πράξη πολιτικής λογοκρισίας”, δήλωσε ο Ivan Zhdanov, σύμμαχος του Navalny, σε δημοσιεύση του στο Twitter.

Οι Big Tech δέχθηκαν έντονη πίεση από τη ρωσική κυβέρνηση για να αποσύρουν περιεχόμενο που θεωρείται παράνομο ενόψει των κοινοβουλευτικών και τοπικών εκλογών που διεξάγονται από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Από τα μέσα Αυγούστου, η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία λογοκρισίας Roskomnadzor απείλησε την Apple και την Google με πρόστιμα εάν δεν καταργήσουν την εφαρμογή του Navalny από το App Store και το Google Play store. Στις ανακοινώσεις που αποστέλλονται στις τεχνολογικές εταιρείες, το όργανο λογοκρισίας ανέφερε ότι οποιαδήποτε εμπλοκή στις δραστηριότητες μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης θεωρείται κακούργημα.

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα του Navalny, μαζί με τα κεντρικά του κινήματός του, κατηγοριοποιήθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση ως εξτρεμιστικές οργανώσεις από τον Μάιο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Series 6

Ο Navalny συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου πέρασε μήνες για να αναρρώσει από μια δηλητηρίαση που ο ίδιος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδωσαν στο κυβερνών κόμμα της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο αρνήθηκε κάθε ρόλο στην ασθένειά του.

Πηγή πληροφοριών: nbcnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS