ΑρχικήReviewsGoPro Hero 10 Black review: Μια μεγάλη αναβάθμιση

GoPro Hero 10 Black review: Μια μεγάλη αναβάθμιση

Η νέα κάμερα GoPro Hero 10 Black μόλις κυκλοφόρησε και προσφέρει μια εκπληκτική μέγιστη ανάλυση βίντεο 5,3K, φωτογραφίες 23 megapixel, δεν χρειάζεται πλέον αδιάβροχο περίβλημα (για τις περισσότερες χρήσεις) και έχει πολλές νέες λειτουργίες λήψης που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

GoPro Hero 10

Δείτε επίσης: GoPro Hero 9: Θα κυκλοφορήσει με έγχρωμη μπροστινή οθόνη;

Ας δούμε λοιπόν ποια καινούρια χαρακτηριστικά και λειτουργίες φέρνει η νέα κάμερα GoPro.

Το πιο πολυσυζητημένο νέο χαρακτηριστικό, είναι σαφώς ο νέος επεξεργαστής GP2. Ο GP2, υπόσχεται «διπλάσια απόδοση» από τον προκάτοχό του GP1. Η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το ίδιο το τσιπ, αλλά οι επιδόσεις του παρουσιάζουν αυξημένους ρυθμούς καρέ σε όλους τους τομείς. Η υψηλότερη ανάλυση είναι τώρα 0,3 megapixel περισσότερα από την προηγούμενη και διαθέσιμη στα 60fps, δύο φορές περισσότερα καρέ από το αντίστοιχο Hero 9 Black.

Ο GP2 τροφοδοτεί επίσης το ενημερωμένο HyperSmooth 4.0 και υπόσχεται μια πιο λεία διεπαφή χρήστη και ταχύτερη εκφόρτωση πολυμέσων.

Η ποιότητα εικόνας είναι επίσης σαφώς ανώτερη από το Hero 9.

Σύμφωνα με την GoPro, νέοι αλγόριθμοι για τη χαρτογράφηση τόνων και τη μείωση του θορύβου είναι υπεύθυνοι για την αύξηση της ποιότητας. Η αναπαραγωγή των χρωμάτων είναι πολύ πιο πιστή χωρίς να φαίνεται επίπεδη. Επιπλέον η απεικόνιση του χώρου είναι πολύ πιο πιστή, με όλες τις λεπτομέρειες να αποδίδονται όπως είναι στην πραγματικότητα.

Πέρα από τη γενική βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, υπάρχει η πρόσθετη ευελιξία που συνοδεύει τη νέα ανάλυση και συνδυασμούς καρέ. Η Hero 10 προσφέρει μια αρκετά σημαντική αύξηση στα καρέ με 5,3Κ/30 ανά δευτερόλεπτο ή 4Κ/60 σε 4: 3 και 5,3Κ/60 κατά τη λήψη σε 16: 9. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για κεφαλές τόσο για αναλογίες διαστάσεων 16: 9 όσο και 4: 3.

Ακόμα προσφέρει δυνατότητα slow-mo στα 4K (60fps) σε αναλογία διαστάσεων 4: 3, κάτι πολύ καλό για μια GoPro.

Με τον GP2, το βίντεο 4K είναι τώρα διαθέσιμο στα 120fps, δίνοντας στη Hero 10 μια αξιοπρεπή λειτουργία αργής κίνησης για πρώτη φορά στο UHD. Η νέα λειτουργία 120fps είναι διαθέσιμη με όλες σχεδόν τις επιλογές οπτικού πεδίου, τις οποίες η GoPro αποκαλεί «φακούς. Τα 2.7K αυξάνουν επίσης από 120fps σε 240 – το μέγιστο που μπορεί να κάνει η κάμερα, καθιστώντας το μια εξαιρετική ισορροπία ανάλυσης και ρυθμού καρέ για σκηνές δράσης.

Ένα υψηλότερο FPS βοηθά επίσης να διατηρείτε τα βίντεό σας ομαλά σε φυσιολογική ταχύτητα, ειδικά αν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα.

review

Δείτε ακόμα: Κάντε τις φωτογραφίες σας ταινία με το Quik της GoPro

Η κάμερα Hero 10, προσφέρει επίσης την τέταρτη αναθεώρηση του σταθεροποιητή της GoPro, HyperSmooth 4.0.

Τώρα, μπορείτε να τραβήξετε σε μία καμπύλη ή να κάνετε μια λήψη σε στροφή 45 μοιρών και το βίντεό σας θα σταθεροποιηθεί στον ορίζοντα.

Αυτό θα προσφέρει ένα ομαλό βίντεο, αλλά χάνει λίγο από τη δυναμική της δράσης. Φυσικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία HyperSmooth από την αρχική οθόνη όποτε το επιθυμείτε.

Η Hero 9 ήταν η πρώτη κάμερα της σειράς GoPro που έλαβε μία μπροστινή οθόνη.

Στη Hero 10 έχει το ίδιο μέγεθος, αλλά με μια μικρή αύξηση του ρυθμού καρέ – από 20fps σε 30.

Η κάμερα, έχει τώρα και μια «υδρόφοβη» επίστρωση στο φακό. Αν έχετε πάρει ποτέ την GoPro στο νερό, θα ξέρετε ότι οι σταγόνες στο φακό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστρέψετε το πλάνο σας. Η νέα επίστρωση απωθεί το νερό σε μεγάλο βαθμό και κάνει τις λήψεις καλύτερες.

Μια άλλη βελτίωση αφορά στη διεπαφή χρήστη και στην πλοήγηση μενού. Η GoPro ισχυρίζεται ότι η οθόνη αφής ανταποκρίνεται πλέον πιο γρήγορα και οι περισσότερες εργασίες θα γίνονται πιο άμεσα.

Επιπλέον, ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία μιας φωτογραφίας HDR μειώνεται στο μισό.

Μια άλλη μικρή αλλαγή στη χρηστικότητα που προσθέτει στην εμπειρία του χρήστη, είναι ότι η Hero 10 επιτρέπει τώρα την παλιομοδίτικη ενσύρματη μεταφορά μέσω τηλεφώνου.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ωστόσο, δεν είναι τόσο καλή αφού η υψηλότερη απόδοση της κάμερας, μειώνει το χρόνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα πριν αποφορτιστεί.

Δείτε επίσης: Η GoPro παρουσιάζει το αναδιπλούμενο drone της, Karma.

Όπως ισχυρίζεται η GoPro, αυτό δεν αποτελεί σπουδαίο πρόβλημα αφού συνήθως μία action κάμερα χρησιμοποιείται για τη λήψη σύντομων βίντεο.

Η κάμερα έρχεται στην τιμή των $ 499, ενώ εάν επιθυμείτε να κάνετε συνδρομή είναι στα $ 399.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS