ΑρχικήinetΗ ACSC αναφέρει μείωση 28% στα συνολικά περιστατικά cybersecurity

Η ACSC αναφέρει μείωση 28% στα συνολικά περιστατικά cybersecurity

Δεν είναι συχνό φαινόμενο στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ένας δείκτης να έχει καθοδική πορεία, αλλά σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Κυβερνοαπειλών της ACSC, αυτό συνέβη.

ACSC

Δείτε επίσης: Η Microsoft γίνεται μέλος του Space ISAC – θα βοηθήσει στο cybersecurity

Για το οικονομικό έτος 2020-21, το Αυστραλιανό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (ACSC) αντιμετώπισε 1.630 περιστατικά, δηλαδή περίπου 31 την εβδομάδα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, ο συνολικός αριθμός περιστατικών cybersecurity το οικονομικό έτος 2020–21 μειώθηκε κατά 28%.

Άλλα καλά νέα περιλαμβάνουν ότι η ACSC, δεν χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε κανένα περιστατικό στις πρώτες τρεις από τις συνολικά έξι κατηγορίες βαθμολόγησης συμβάντων. Το προηγούμενο έτος, ανέφερε ένα μεμονωμένο περιστατικό κατηγορίας 1 και τέσσερα περιστατικά κατηγορίας 2.

Ωστόσο, η ACSC παρατήρησε ότι άλλες κατηγορίες είχαν υψηλότερο ποσοστό φέτος με την κατηγορία 4 να αντιπροσωπεύει το 49%, ενώ πέρυσι αντιπροσώπευε το 35% όλων των περιστατικών.

Το υψηλότερο ποσοστό περιστατικών στα οποία απάντησε η ACSC σχετικά με κακόβουλες δραστηριότητες χαμηλού επιπέδου, όπως στοχευμένη αναγνώριση, ηλεκτρονικό ψάρεμα ή απώλειες μη ευαίσθητων δεδομένων, αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα μισά περιστατικά cybersecurity“, αναφέρεται στην έκθεση.

Δείτε ακόμα: Ransomware: Ανησυχείτε; Τρία βασικά βήματα για να προστατευθείτε

Η έκθεση υπογράμμισε το αυξανόμενο ποσό των οικονομικών ζημιών που σχετίζονται με παραβιάσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (BEC), παρόλο που ο αριθμός των συμβάντων BEC μειώθηκε. Οι συνολικές απώλειες έφτασαν τα 81,5 εκατομμύρια AU, αύξηση 15% και η μέση ζημία για κάθε επιτυχημένη συναλλαγή BEC αυξήθηκε στο 54% στα 50,600 AU $.

cybersecurity

Σχετικά με τις επιθέσεις ransomware, η έκθεση ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση 15% με σχεδόν 500 αναφορές ransomware για το έτος.

Συνολικά, η ACSC ανέφερε ότι παρατήρησε αύξηση 13% στις αναφορές για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια του 2020-21 σε 67.500, με τη μέτρησή της ανά λεπτό να μειώνεται από μία αναφορά κάθε 10 λεπτά σε μία κάθε 8 λεπτά.

«Ένα υψηλότερο ποσοστό περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αυτό το οικονομικό έτος χαρακτηρίστηκε από την ACSC ως “ουσιαστικό” σε αντίκτυπο. Αυτή η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη αναφορά επιθέσεων από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σε μεγαλύτερους οργανισμούς και στον παρατηρούμενο αντίκτυπο αυτών των επιθέσεων στα θύματα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιπτώσεων κλοπής δεδομένων ή/και υπηρεσιών που παρέχονται εκτός σύνδεσης», αναφέρεται στην έκθεση.

Δείτε επίσης: IT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

Το Κουίνσλαντ πρωτοστάτησε στις αναφορές για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, ακολουθούμενο από τη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Δυτική Αυστραλία και τη Νότια Αυστραλία. Αν και ακολουθούν τους απόλυτους αριθμούς, η WA και η SA ανέφεραν υψηλότερες μέσες οικονομικές ζημίες. Συνολικά, οι αυτοαναφερόμενες οικονομικές ζημίες ξεπέρασαν τα 33 δισεκατομμύρια AU.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS