ΑρχικήsecurityIT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

IT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

Ηγέτες στον κλάδο του IT αναφέρθηκαν στο cybersecurity budget που ξοδεύουν οι επιχειρήσεις τους για να υποστηρίξουν το remote work (απομακρυσμένη εργασία), σε νέα έρευνα της JumpCloud.

Η εταιρεία δημοσίευσε στις 22 Ιουνίου τα ευρήματα της έρευνάς της με τίτλο “2021 State of the SME IT Admin Report”, η οποία περιέχει τις απαντήσεις 401 υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον κλάδο του IT σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, από τον Απρίλιο. Μεταξύ των ερωτηθέντων περιλαμβάνονται μάναντζερ, διευθυντές, αντιπρόεδροι και στελέχη.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η επιχείρησή τους πληρώνει «για περισσότερα εργαλεία από ό,τι χρειάζονται» για τη διαχείριση των ταυτοτήτων των χρηστών, ενώ ένα άλλο 56% δήλωσε ότι δαπανήθηκε μεγάλο ποσό χρημάτων για την υποστήριξη της απομακρυσμένης εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Cybersecurity: Η συζήτηση για τα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι, ενισχύει την ασφάλεια

IT - cybersecurity budget - remote work
IT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

Όσον αφορά τις κυριότερες ανησυχίες που τους απασχολούν, το 39% των ερωτηθέντων ανέφερε τις ευπάθειες software, το 37% τα επαναχρησιμοποιούμενα usernames/ passwords και το 36% τα μη ασφαλή δίκτυα. Ένα άλλο 29% είπε ότι η κλοπή συσκευών ήταν μία ακόμη από τις κυριότερες ανησυχίες τους.

Επιπλέον, περίπου το 1/4 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η επιχείρησή τους υιοθέτησε μια προσέγγιση ασφάλειας Zero Trust και το 33% δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης. Το MFA (έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων) είναι επίσης δημοφιλές μεταξύ των ερωτηθέντων, με το 53% να λέει ότι απαιτεί MFA σε όλα.

Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε σε υπαλλήλους που χρησιμοποιούν πλέον τόσο προσωπικές συσκευές όσο και συσκευές εργασίας, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους από συσκευές εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

IT cybersecurity budget remote work
IT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

Ο Rajat Bhargava, Διευθύνων Σύμβουλος της JumpCloud, απέδωσε τις απαντήσεις στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές IT από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα: «Η απομακρυσμένη εργασία ασκεί τεράστια πίεση στους διαχειριστές και τους οργανισμούς, και τώρα που το εργασιακό τοπίο έχει αλλάξει μόνιμα, η κορυφαία προτεραιότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Οι προτεραιότητες των επαγγελματιών IT για το 2021 είναι να γίνει πιο ασφαλής η εργασία από οπουδήποτε, καθιστώντας την απομακρυσμένη εργασία ευκολότερη και τη διαχείριση των συσκευών πιο αποτελεσματική – αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια πιο ενοποιημένη, platform-based προσέγγιση για το IT που μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος.»

Οι προϋπολογισμοί IT, σύμφωνα με περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων, θα αφιερωθούν στην υποστήριξη της απομακρυσμένης διαχείρισης, την ασφάλεια και τις υπηρεσίες cloud. Πάνω από το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η απομακρυσμένη εργασία επέτρεψε στους υπαλλήλους να αναπτύξουν κακές πρακτικές ασφαλείας, ενώ η διαχείριση των απομακρυσμένων εργαζομένων έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους διαχειριστές IT. Τα 2/3 των διαχειριστών IT ανέφεραν ότι αισθάνονται «συγκλονισμένοι» με τη διαχείριση των απομακρυσμένων εργαζομένων.

IT cybersecurity budget remote work
IT: Το cybersecurity budget σπαταλάται στην υποστήριξη του remote work

Πρόταση: Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση του diversity στην κυβερνοασφάλεια;

Τέλος, η εταιρεία επεσήμανε τα εξής: «Οι διαχειριστές IT στρέφονται σε MSPs (Managed Services Providers) διαδοχικά: το 84% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν ήδη ή σχεδιάζουν να προσλάβουν έναν MSP. Το 34% έχει έναν MSP για να διαχειρίζεται πλήρως το IT stack. Το 30% έχει έναν MSP για την υποστήριξη των εσωτερικών ομάδων / ατόμων IT και το 21% είπε ότι διερευνά τί μπορεί να κάνει ένας MSP για την καλύτερη υποστήριξη του IT. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις στρέφονται σε MSPs είναι οι ακόλουθοι: για την ασφάλεια (51%), το hardware των υπαλλήλων (46%) και τις υπηρεσίες cloud (46%). Σχεδόν το 75% δηλώνει ότι οι προϋπολογισμοί IT αυξήθηκαν το 2020, ενώ μόνο το 38% είδε τον μισθό του να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, το 26% δηλώνει ότι πληρώνονται λιγότερο. Παρά τα όσα έχουν περάσει, μια σαφής πλειοψηφία αναφέρει ότι στην πραγματικότητα είναι καλύτερα στη δουλειά τους (58,6%), ενώ μόνο το 17% δηλώνει ότι δεν είναι καλύτερα.»

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS