ΑρχικήgamingSteamVR beta: Προσθέστε παράθυρα επιφάνειας εργασίας σε VR game

SteamVR beta: Προσθέστε παράθυρα επιφάνειας εργασίας σε VR game

Το SteamVR software της Valve κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε παράθυρα επιφάνειας εργασίας μέσα σε VR game (γνωστά και ως floating windows), δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παρακολουθείτε άλλες εφαρμογές χωρίς να αφήνετε το VR. Είναι μια χρήσιμη προσθήκη, επιτρέποντας στους παίκτες να παρακολουθούν οτιδήποτε, από το Discord, το Twitch chat ή το Netflix κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού χαμηλότερης έντασης. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε YouTube videos κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων πτήσεων στο Elite Dangerous.

Δείτε Ακόμα: Take-Two – Ο ανταγωνισμός στο gaming θα δυσκολέψει τις μικρές εταιρείες

SteamVR beta παράθυρα επιφάνειας εργασίας σε VR game

Η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τον υπόλοιπο υπολογιστή σας από τον πίνακα ελέγχου του SteamVR δεν είναι μια νέα δυνατότητα, αλλά πρόσφατα η Valve κάνει το σύστημα πιο ευέλικτο. Νωρίτερα φέτος πρόσθεσε την επιλογή προβολής μεμονωμένων παραθύρων εφαρμογών στον πίνακα ελέγχου και ουσιαστικής σύνδεσης με το εικονίδιο ελεγκτών εικονικής πραγματικότητας. Αυτό έκανε τις εφαρμογές ορατές με μια ματιά, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε τη δυνατότητα να προστίθενται σαν καρφιτσωμένα παράθυρα.

Δείτε Ακόμα: Microsoft Flight Simulator – Έρχεται σε Xbox Series X / S κονσόλες

SteamVR VR game: Προσθέστε παράθυρα επιφάνειας εργασίας σε VR game

Με την τελευταία έκδοση, μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να έχετε ένα παράθυρο καρφιτσωμένο στο χειριστήριό σας ή να το τραβάτε για να “επιπλέει” στον εικονικό χώρο. Τα παράθυρα είναι μόνο για προβολή ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, αλλά μπορείτε να ανοίξετε το μενού SteamVR για να αλληλεπιδράσετε μαζί τους χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή VR ως δείκτη ποντικιού.

Δείτε Ακόμα: Steam Deck Valve – Η κονσόλα είναι πιο εντυπωσιακή απ’ ό,τι πιστεύαμε

Τα νέα παράθυρα είναι διαθέσιμα από την έκδοση 1.19.6 του SteamVR. Αυτή η έκδοση του λογισμικού είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε έκδοση beta, αλλά είναι σχετικά εύκολο να επιλέξετε μέσω του SteamVR’s properties παραθύρου. Παρά τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στην πλατφόρμα VR, δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι της έκδοσης 2.0 του SteamVR που η Valve είχε υποστηρίξει ότι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του περασμένου έτους.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS