ΑρχικήinetAmazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί...

Amazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί στον ύπνο σας

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ενέκρινε στις 9 Ιουλίου το αίτημα της Amazon για τη χρήση ενός αισθητήρα ραντάρ που θα εντοπίζει την κίνηση και «θα ενεργοποιεί τις ανέπαφες λειτουργίες ανίχνευσης ύπνου».

Ο γίγαντας του e-commerce είχε υποβάλει στις 22 Ιουνίου αίτημα στην FCC, προκειμένου να του χορηγηθεί η άδεια για μια συσκευή που χρησιμοποιεί ραντάρ. Η τεχνολογία εντοπίζει την κίνηση σε τρεις διαστάσεις, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει τη συσκευή με απλές κινήσεις και χειρονομίες, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία σε σχετική της δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Amazon Alexa: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις και αποφύγετε τις άγνωστες χρεώσεις

Σύμφωνα με τη δήλωση της Amazon, η εν λόγω συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με «προβλήματα ομιλίας ή κινητικότητας» και θα μπορούσε, με μεγάλο βαθμό ακρίβειας, να παρακολουθεί τον ύπνο τους.

Amazon FCC παρακολουθεί στον ύπνο
Amazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί στον ύπνο σας

Η εταιρεία του Jeff Bezos επεσήμανε τα εξής: «Η χρήση των αισθητήρων ραντάρ για την παρακολούθηση του ύπνου θα μπορούσε να βελτιώσει την καταγραφή και τη διαχείριση του ύπνου, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία πολλών Αμερικανών. Οι αισθητήρες ραντάρ θα δώσουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν πιθανά προβλήματα ύπνου».

Δείτε ακόμη: Amazon: Γιατί γονείς παιδιών με το όνομα “Alexa” τα βάζουν με την εταιρεία;

Το Bloomberg προσέγγισε την Amazon, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να παραθέσει κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Παρότι ο τεχνολογικός γίγαντας δεν περιγράφει με ακρίβεια τη συσκευή στη δήλωσή του, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για μια κινητή συσκευή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η FCC έχει παραχωρήσει παρόμοια άδεια στη Google, για τον ανέπαφο έλεγχο των smartphone Pixel μέσω ραντάρ.

Amazon FCC παρακολουθεί ύπνο
Amazon: Πήρε το «πράσινο φως» από την FCC για να σας παρακολουθεί στον ύπνο σας

Πρόταση: Andy Jassy Amazon: Ποιος είναι ο νέος CEO που διαδέχεται τον Bezos;

Η Amazon έχει εισέλθει στον χώρο της υγείας και της ευεξίας με το health-tracking βραχιόλι “Halo”, το οποίο μετρά το σωματικό λίπος και ανιχνεύει, από τη φωνή, τη διάθεση του κατόχου του. Ωστόσο, πρόκειται για μια συσκευή που έχει δεχθεί πολλές αρνητικές κριτικές που την αξιολογούν ως υπερβολικά επεμβατική.

Επίσης, η εταιρεία αναπτύσσει εδώ και καιρό τεχνολογία που θα δίνει στους καταναλωτές της τη δυνατότητα να ελέγχουν τις συσκευές ανέπαφα, με απλές χειρονομίες ή νεύματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS