ΑρχικήinetMicrosoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας "RiskIQ"

Microsoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”

Η Microsoft ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου ότι θα αγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”, για να βοηθήσει τις εταιρείες να προστατευτούν καλύτερα, καθώς το ransomware και άλλες κυβερνοεπιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η RiskIQ ιδρύθηκε το 2009, με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και γρήγορα έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του κλάδου, απαριθμώντας σημαντικούς πελάτες όπως η US Postal Service, η BMW, η American Express και η Box.

Διαβάστε επίσης: Microsoft bonus: 1.500$ στους υπαλλήλους επειδή “άντεξαν” την πανδημία!

Microsoft
Microsoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι η εξαγορά θα βοηθήσει τους πελάτες του να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που δημιουργούνται στα πλαίσια της απομακρυσμένης εργασίας και της στήριξης στο cloud computing, εν μέσω «της αυξανόμενης πολυπλοκότητας και της συχνότητας των κυβερνοεπιθέσεων».

Το software της RiskIQ επιτρέπει στους οργανισμούς να παρακολουθούν ολόκληρα τα δίκτυά τους – συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών που εκτελούνται σε διάφορους παρόχους cloud – ενώ η threat intelligence έρευνά της βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να μετριάσουν τους πιθανούς κινδύνους.

O Elias Manousos, ιδρυτής και CEO της RiskIQ, ανέφερε, στις 12 Ιουλίου, σε σχετικό blog post, τα ακόλουθα: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιτρέψουμε στην παγκόσμια κοινότητα να αμυνθεί ενάντια στην αυξανόμενη παλίρροια κυβερνοεπιθέσεων.»

Δείτε ακόμη: Ευρώπη: Διπλασιάστηκαν οι σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις το 2020

κυβερνοεπιθέσεις
Microsoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που η κυβερνοασφάλεια απασχολεί πολλούς επικεφαλής επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες ransomware επιθέσεις στην Colonial Pipeline, τη JBS και την Kaseya, μεταξύ άλλων.

Η Microsoft είχε να αντιμετωπίσει και τις δικές της προκλήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας φέτος: η κινεζική hacking ομάδα “Hafnium” παραβίασε την υπηρεσία email της εταιρείας τον Μάρτιο, γεγονός που ενδέχεται να επέτρεψε στους χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που ανήκουν σε δεκάδες χιλιάδες οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων κρατικών και τοπικών κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων μολυσματικών ασθενειών και επιχειρήσεων.

Πρόταση: Ransom tracker δείχνει τί ποσά σε Bitcoin έχουν λάβει ransomware ομάδες

εταιρεία κυβερνοασφάλειας "RiskIQ"
Microsoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”

Η Microsoft αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τους οικονομικούς όρους της εξαγοράς. Ωστόσο, το Bloomberg ανέφερε στις 11 Ιουλίου ότι η εταιρεία πλήρωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να αγοράσει τη RiskIQ.

Πριν από την εξαγορά, η RiskIQ είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Συγκέντρωσε επίσης 15 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, με σκοπό να βοηθήσει στην ενσωμάτωση του software της εταιρείας σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας ενάντια σε κρατικούς χάκερς. Εκείνη την περίοδο, η RiskIQ ανέφερε ότι εξυπηρετούσε το 30% των εταιρειών Fortune 500 αλλά και 6.000 εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS