ΑρχικήsecurityKaseya Ransomware Επίθεση: Ο Biden καλεί τις εταιρείες που επηρεάστηκαν να το...

Kaseya Ransomware Επίθεση: Ο Biden καλεί τις εταιρείες που επηρεάστηκαν να το αναφέρουν

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε, στις 4 Ιουλίου, τις εταιρείες που πιστεύουν ότι τα συστήματά τους παραβιάστηκαν κατά τη ransomware επίθεση που είχε ως στόχο τον προμηθευτή software “Kaseya”, να το αναφέρουν αμέσως στο Κέντρο παραπόνων για εγκλήματα μέσω Διαδικτύου (Internet Crime Complaint Center).

Kaseya Ransomware Επίθεση
Kaseya Ransomware Επίθεση

Η Anne Neuberger, αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αναδυόμενης τεχνολογίας, δήλωσε τα ακόλουθα: «Από την Παρασκευή, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζεται σε όλη τη χώρα για να αξιολογήσει τη ransomware επίθεση που στόχευσε την Kaseya και να βοηθήσει στην ανταπόκριση σε αυτή. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και η Υπηρεσία Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την υποδομή (CISA) συνεργάζονται με την Kaseya και συντονίζουν τη διεξαγωγή προσέγγισης στα θύματα που έχουν πληγεί.»

Διαβάστε επίσης: REvil ransomware Kaseya: Ρώσοι επιτέθηκαν σε 200 Αμερικάνικες εταιρείες

Ransomware Επίθεση εταιρείες
Ransomware Επίθεση

Το διαβόητο REVil ransomware έπληξε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών πληροφορικής, ενώ παράλληλα παραβίασε εκατοντάδες εταιρικούς πελάτες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Η hacking συμμορία που βρίσκεται πίσω από το εν λόγω ransomware, η οποία πιστεύεται ότι λειτουργεί από την Ανατολική Ευρώπη ή τη Ρωσία, στόχευσε έναν σημαντικό προμηθευτή software που είναι γνωστός με την ονομασία “Kaseya”. Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται ευρέως από εταιρείες πληροφορικής, όπως ανέφεραν ειδικοί από τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Η ομάδα πίσω από το Trickbot συνδέεται με το ransomware Diavol

REvil Ransomware
REvil Ransomware

Στις 3 Ιουλίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι σίγουρη για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο έχει δώσει οδηγίες στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ώστε να δοθεί απάντηση σε αυτό.

Πρόταση: Βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS): Στόχος ransomware συμμοριών

Kaseya Ransomware Επίθεση Biden εταιρείες
Kaseya Ransomware Επίθεση: Ο Biden καλεί τις εταιρείες που επηρεάστηκαν να το αναφέρουν

Συγκεκριμένα, ο Biden, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη, Vladimir Putin, τον περασμένο μήνα, επεσήμανε τα εξής: «Έδωσα εντολή στην κοινότητα των πληροφοριών να μου δώσει μια πλήρη εικόνα για το τί συνέβη και θα ξέρω καλύτερα αύριο. Και αν πρόκειται για κάτι που έγινε είτε με τη γνώση ή / και τη συνέπεια της Ρωσίας, τότε είπα στον Putin ότι θα δώσουμε την απάντησή μας. Δεν είμαστε σίγουροι. Η αρχική μας σκέψη είναι ότι δεν βρίσκεται η ρωσική κυβέρνηση πίσω από την επίθεση, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι.»

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS