ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΙπτάμενο αυτοκίνητο ολοκληρώνει δοκιμαστική πτήση μεταξύ αεροδρομίων

Ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκληρώνει δοκιμαστική πτήση μεταξύ αεροδρομίων

Ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκλήρωσε μια πτήση 35 λεπτών μεταξύ διεθνών αεροδρομίων στη Νίτρα και στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Δείτε επίσης: Maker: Το ιπτάμενο ταξί του Λ.Α υποστηρίζεται από την United Airlines

Το υβριδικό αεροσκάφος, AirCar, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα BMW και λειτουργεί με βενζίνη. Ο δημιουργός του, καθηγητής Stefan Klein, είπε ότι μπορούσε να πετάξει περίπου 1.000 χιλιόμετρα, σε ύψος 2.500 μέτρα, και είχε φτάσει μέχρι και 40 ώρες στον αέρα.

Χρειάζονται δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος (δηλαδή να γίνει ιπτάμενο αυτοκίνητο).

Δείτε επίσης: Το ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του LA

‘Πολύ ευχάριστο’

Τα φτερά διπλώνουν προς τα κάτω κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου. Ο Klein έκανε την δοκιμαστική πτήση, παρακολουθούμενος από προσκεκλημένους δημοσιογράφους. Περιέγραψε την εμπειρία, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ως «φυσιολογική» και «πολύ ευχάριστη».

Μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα, με συνολικό όριο βάρους 200 κιλών αλλά σε αντίθεση με τα πρωτότυπα drone-ταξί, δεν μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα και απαιτεί διάδρομο.

Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τη αγορά των ιπτάμενων αυτοκινήτων, τα οποία εδώ και καιρό έχουν ανακοινωθεί ως ορόσημο του μέλλοντος.

Το 2019, η εταιρεία συμβούλων Morgan Stanley προέβλεψε ότι έως το 2040 ο τομέας θα μπορούσε να ανέρχεται σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Και σε μια εκδήλωση την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motors Europe Michael Cole χαρακτήρισε την ιδέα ως “μέρος του μέλλοντός μας”. Θεωρείται πιθανή λύση στο πρόβλημα των υφιστάμενων υποδομών μεταφορών.

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Δείτε επίσης: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ!

«Τεράστια αγορά»

Η εταιρεία πίσω από την AirCar, η Klein Vision, λέει ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να αναπτυχθεί και κόστισε «λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Anton Rajac, σύμβουλος και επενδυτής στην Klein Vision, είπε ότι αν η εταιρεία μπορούσε να προσελκύσει ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των παγκόσμιων πωλήσεων αυτού του τομέα, θα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS