ΑρχικήyoutubeMaker: Το ιπτάμενο ταξί του Λ.Α υποστηρίζεται από την United Airlines

Maker: Το ιπτάμενο ταξί του Λ.Α υποστηρίζεται από την United Airlines

Η startup Archer Aviation Inc., η οποία έχει την υποστήριξη της United Airlines παρουσίασε τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αεροσκάφη Maker στο Λος Άντζελες, μια από τις πόλεις όπου η εταιρεία αναμένει ότι θα μεταφέρει πελάτες από και προς το αεροδρόμιο.

Maker United Airlines

Δείτε επίσης: Uber Air: Τα ιπτάμενα ταξί έφτασαν μέχρι την Αυστραλία!

Το λεγόμενο ηλεκτρικό όχημα κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης Maker, θα διανύει απόσταση 60 μιλίων και θα πετάει στα 150 μίλια / ώρα, όταν εισέλθει σε εμπορική υπηρεσία το 2024.

Τα στελέχη της Archer, παρουσίασαν το νέο τους όχημα Maker, σε μια εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στο Hawthorne της Καλιφόρνια, περίπου πέντε μίλια από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει και το Μαϊάμι. Τόσο οι αεροπορικές όσο και άλλες εταιρείες, βλέπουν ένα μέλλον όπου τα eVTOL βοηθούν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, μετακινώντας τους επιβάτες σε μικρά ηλεκτρικά αεροσκάφη, χωρίς εκπομπές άνθρακα.

Δείτε ακόμα: Το ιπτάμενο ταξί της Joby Aviation θα πετάξει σύντομα στον ουρανό του LA

Η United Airlines Holdings Inc. έχει επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην Archer, η οποία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι σχεδιάζει να συγχωνευθεί με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, που εποπτεύεται από τον Ken Moelis αργότερα φέτος. Αυτή η συμφωνία αποτίμησε την εκκίνηση στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η United σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει έως και 200 ​​Makers από την Archer εάν το αεροσκάφος ανταποκρίνεται στις επιδόσεις και τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Maker: Το ιπτάμενο ταξί του Λ.Α υποστηρίζεται από την United Airlines

Το δημόσιο ντεμπούτο του κατασκευαστή πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που η αντίπαλος της United, American Airlines Group Inc. δήλωσε ότι θα προπαραγγείλει 250 τετραθέσια ηλεκτρικά αεροσκάφη VA-X4 που αναπτύχθηκαν από την Vertical Aerospace Group Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η American δήλωσε επίσης ότι είχε επενδύσει 25 εκατομμύρια δολάρια στην Vertical.

Δείτε επίσης: CES 2021: Δείτε τα ιπτάμενα οχήματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση

Η ανάπτυξη του Maker, επισκιάστηκε από δικαστικές διαφορές. Ο προγραμματιστής της αντίπαλης Wisk Aero μήνυσε την Archer στο δικαστήριο των ΗΠΑ τον Απρίλιο, κατηγορώντας την για κλοπή της τεχνολογίας της. Η Wisk, μια επιχείρηση που υποστηρίζεται από την Boeing Co. και τον δισεκατομμυριούχο της Google, Larry Page που κατέχει την Kitty Hawk Corp., ισχυρίζεται ότι πρώην υπάλληλοι πήραν αρχεία και μυστικά σχέδια από την εταιρεία προτού εργαστούν για την Archer.

Την 1η Ιουνίου, η Archer υπέβαλε πρόταση αρνούμενη τους ισχυρισμούς της Wisk και ζήτησε από έναν δικαστή να απορρίψει την αγωγή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS