ΑρχικήsecurityΗ Interpol κλείνει χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία

Η Interpol κλείνει χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία

Η Interpol (Διεθνής Οργανισμός Εγκληματικής Αστυνομίας) έκλεισε χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά marketplaces τα οποία παρίσταναν τα φαρμακεία και πωλούσαν ψεύτικα και παράνομα ναρκωτικά και φάρμακα.

Interpol

Δείτε επίσης: Η Interpol «παρεμπόδισε» τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς κυβερνοεγκληματιών

Αυτός ο αριθμός ρεκόρ των παράνομων διαδικτυακών φαρμακείων έκλεισε κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Pangea XIV, η οποία είχε ως στόχο τους διαδικτυακούς πωλητές πλαστών και παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τα τελωνεία και οι ρυθμιστικές αρχές υγείας από 92 χώρες που συντονίζονται από την Interpol διέγραψαν “113.020 διαδικτυακά links, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων και διαδικτυακών marketplaces που κλείνουν ή καταργούνται.”

Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Pangea XIV, οι αστυνομικοί έλεγξαν επίσης πακέτα που παραδόθηκαν από ηλεκτρονικά καταστήματα και βρήκαν ψεύτικα και παράνομα ναρκωτικά κρυμμένα ανάμεσα σε νόμιμα προϊόντα όπως ρούχα, παιχνίδια και ακόμη και τρόφιμα.

Μάθετε επίσης: Εμβόλιο Novavax: Πάνω από 90% αποτελεσματικό για διάφορες μεταλλάξεις του COVID-19

Σε μία περίπτωση, περισσότερα από 2.800 χάπια για νευρόπονο ανακαλύφθηκαν μέσα σε κουτιά ψημένων φασολιών.

Συνολικά, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ασφάλειας, του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και της Europol, η επιχείρηση οδήγησε στην κατάσχεση περίπου 9 εκατομμυρίων ιατρικών συσκευών και παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων, όπως:

  • υπνωτικά και ηρεμιστικά φάρμακα
  • χάπια στυτικής δυσλειτουργίας
  • ιατρικές συσκευές (κιτ δοκιμής Covid, μάσκες, σύριγγες, καθετήρες, χειρουργικές συσκευές κ.λπ.)
  • αναλγητικά / παυσίπονα
  • αναβολικά στεροειδή
  • αντισηπτικά και μικροβιοκτόνα
  • αντικαρκινικά φάρμακα
  • βιταμίνες

Ο κίνδυνος πίσω από τα παράνομα διαδικτυακά φαρμακεία

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρέχει στους καταναλωτές συμβουλές σχετικά με την αποφυγή της απάτης ενώ αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες υγείας στο Διαδίκτυο.

Το FBI επισημαίνει επίσης τον κίνδυνο πίσω από τις παράνομες αγορές ναρκωτικών στον ιστότοπό του «Scam and Safety», λέγοντας ότι οι διαδικτυακές προωθήσεις ναρκωτικών και οι απίστευτες προσφορές είναι συνήθως ενδείξεις ότι ο πωλητής δεν έχει νόμιμη άδεια φαρμακείου.

Δείτε επίσης: Facebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Τα ψεύτικα φάρμακα είναι επικίνδυνα διότι, εκτός από το ότι μπορεί να περιέχουν λάθος ή ανενεργά συστατικά, θα μπορούσαν να περιέχουν το σωστό δραστικό συστατικό αλλά με λάθος δοσολογία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS