ΑρχικήinetLordstown Motors: Γιατί παραιτήθηκαν ο CEO και o CFO της εταιρείας;

Lordstown Motors: Γιατί παραιτήθηκαν ο CEO και o CFO της εταιρείας;

Η startup “Lordstown Motors Corp.” ανακοίνωσε σήμερα την ξαφνική αποχώρηση του CEO της, Steve Burns, και του οικονομικού διευθυντή (CFO) της, Julio Rodriguez, λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του κατασκευαστή ηλεκτρικών φορτηγών ότι ενδέχεται να μην έχει αρκετά χρήματα για να συνεχίσει την επιχείρησή του το επόμενο έτος. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας σημείωσε απότομη πτώση μετά την αποχώρηση των δύο στελεχών.

«Ευχαριστούμε τον Steve Burns για το πάθος και τη δέσμευσή του για την εταιρεία», δήλωσε η startup.

Οι παραιτήσεις των δύο στελεχών έρχονται καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέφερε συμπεράσματα από εσωτερική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς που έγιναν από την Hindenburg. Ο Burns είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lordstown, με ποσοστό άνω του 26%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η Lordstown αναγνώρισε ότι είχε υπερεκτιμήσει την ποιότητα των προπαραγγελιών για τα ηλεκτρικά φορτηγά της, αλλά απέρριψε ως ψευδείς τις κατηγορίες της Hindenburg ότι υπερεκτίμησε τη βιωσιμότητα της τεχνολογίας της και ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τα σχέδια παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO στις 5 Ιουλίου!

Lordstown Motors: Παραιτήσεις CEO CFO εταιρείας
Lordstown Motors: Παραιτήσεις CEO και CFO της εταιρείας

Όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία της για δημοσίευση μέσω αντίστροφης συγχώνευσης τον περασμένο Αύγουστο, η Lordstown ανέφερε ότι είχε προπαραγγελίες για το φορτηγό αντοχής Endurance αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αφού η Hindenburg κατηγόρησε την εταιρεία ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τις προπαραγγελίες, η Lordstown είπε ότι έκτοτε δεν έχει δεσμευτικές παραγγελίες.

Η εταιρεία όρισε την επικεφαλής ανεξάρτητη διευθύντρια, Angela Strand, εκτελεστική πρόεδρο για την επίβλεψη της μετάβασης της εταιρείας, μέχρι το διορισμό μόνιμου CEO.

«Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε τους στόχους παραγωγής και εμπορευματοποίησης», είπε η Strand σε σχετική της δήλωση.

Η 52χρονη Strand είναι CEO μιας συμβουλευτικής εταιρείας που ειδικεύεται στην τεχνολογία και την επιχειρηματική στρατηγική, ενώ έχει συνεργαστεί με στόλους και εταιρείες διαχείρισης στόλου, τους τύπους πελατών που η Lordstown στοχεύει να κερδίσει μετά την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής Endurance τον Σεπτέμβριο.

Δείτε ακόμη: Bill Gates: Αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft επειδή είχε σχέση με υπάλληλο;

Lordstown Motors Παραιτήσεις CEO CFO εταιρείας
Lordstown Motors: Παραιτήσεις CEO και CFO της εταιρείας

H Lordstown αποκάλυψε ότι οι παραδόσεις στους πελάτες δεν θα ξεκινήσουν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πρόταση: Apple: Μηνύει πρώην υπάλληλό της για διαρροή εμπορικών μυστικών στα ΜΜΕ

Eπιπλέον, η Becky Roof, η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν προσωρινή CFO σε πολλές εταιρείες, όπως η Eastman Kodak (KODK.N) και η Hudson’s Bay Co, ανακηρύχθηκε προσωρινή CFO της Lordstown, με άμεση ισχύ.

Η Lordstown αποκάλυψε επίσης σε μια κανονιστική αρχειοθέτηση ότι προσέλαβε μια μονάδα της AlixPartners, μια συμβουλευτική εταιρεία γνωστή για τη βοήθεια των εταιρειών στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων.

Από την προειδοποίηση για συνεχιζόμενη ανησυχία την περασμένη εβδομάδα και την ελεύθερη πτώση της τιμής της μετοχής της, η εταιρεία προσπάθησε να μετριάσει κάποιες ανησυχίες, λέγοντας ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με πολλές εταιρείες για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS