ΑρχικήinetOklahoma: Κρατούμενοι άρχισαν να λαμβάνουν ειδικά tablets

Oklahoma: Κρατούμενοι άρχισαν να λαμβάνουν ειδικά tablets

Οι κρατούμενοι σε μια φυλακή της Oklahoma άρχισαν να λαμβάνουν ειδικά computer tablets, στα πλαίσια ενός σχεδίου της κυβέρνησης για την παροχή ασφαλών tablets στις κρατικές φυλακές.

Oklahoma Κρατούμενοι tablets
Oklahoma: Κρατούμενοι άρχισαν να λαμβάνουν ειδικά tablets

Οι συσκευές, που έχουν σχεδιαστεί  από την Securus Technologies, θα περιλαμβάνουν δωρεάν περιεχόμενο, όπως πολιτικές φυλακών, πρόσβαση σε νομική βιβλιοθήκη, ορισμένα βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό. Οι κρατούμενοι μπορούν, επίσης, να πληρώνουν για να έχουν στη διάθεσή τους μουσική, ταινίες, παιχνίδια και τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς και για ανταλλάσσουν μηνύματα με τις οικογένειές τους. Τα tablets δεν έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Πώς μια φωτογραφία τυριού έστειλε στη φυλακή έναν έμπορο ναρκωτικών;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν οι κρατούμενοι επιθυμούν να λάβουν εκπαιδευτική ή επαγγελματική κατάρτιση, πηγαίνουν σε ειδικούς χώρους, όπου διεξάγονται αντίστοιχα προγράμματα. Ωστόσο, πλέον μπορούν να λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες απευθείας στο tablet.

Ένας κρατούμενος με το όνομα Byron Robinson, που βρίσκεται στη φυλακή από το 2005, είπε ότι το tablet ήταν κάτι εντελώς νέο γι’ αυτόν.

Δεν είχα αγγίξει ποτέ ένα τέτοιο πράγμα μέχρι σήμερα“, είπε ο Robinson. “Είναι εντυπωσιακό, πραγματικά, πόσα μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα“.

Παρόμοια προγράμματα, που επιτρέπουν σε κρατούμενους να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή tablets, έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες, όπως η Arizona, το Connecticut και η Utah.

Στην κομητεία Pinal της Arizona, αξιωματούχοι άρχισαν να διανέμουν tablets στους κρατούμενους στην τρίτη μεγαλύτερη φυλακή του κράτους, το 2019.

Δείτε επίσης: Η Lenovo παρουσιάζει τρία tablets σε απίστευτα χαμηλές τιμές

Ήταν εκπληκτικό“, είπε ο Matt Hedrick, αναπληρωτής διοικητής του κέντρου κράτησης.

Βοήθησε τους κρατουμένους να είναι πιο ήρεμοι, ενώ η φυλακή μπορεί να σαρώνει εισερχόμενες επιστολές και φωτογραφίες στο tablet ενός κρατούμενου, μειώνοντας την πιθανότητα να εισέλθει κάτι παράνομο στη φυλακή. Επιπλέον, οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερες προσωπικές φωτογραφίες.

Πριν είχαμε κανόνες για το πόσες φωτογραφίες θα μπορούσαν να έχουν στο κελί τους, πόσα περιοδικά“, είπε. “Τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Μπορούν να έχουν όσα θέλουν“.

Oklahoma: Κρατούμενοι άρχισαν να λαμβάνουν ειδικά tablets

Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 από την Prison Policy Initiative, τα “δωρεάν” tablets χρεώνουν συχνά τους χρήστες με μεγαλύτερες τιμές για υπηρεσίες. Η σύμβαση της Oklahoma με την εταιρεία επιτρέπει χρέωση 25 σεντ για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 75 σεντ για εξερχόμενα μηνύματα βίντεο. Η μουσική μπορεί να κοστίζει έως 1,99 $ ανά τραγούδι ή 14,99 $ ανά άλμπουμ, ενώ το κόστος για ένα τηλεοπτικό επεισόδιο μπορεί να κυμαίνεται από 1,70 έως 2,28 $.

Η Sierra Kiplinger, η οποία βγήκε από τη φυλακή τον Απρίλιο, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι είναι ενθουσιασμένοι με τη νέα τεχνολογία, αλλά μίλησε αρνητικά για τα ποσά που πρέπει να πληρώνουν οι φυλακισμένοι για να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή υπάλληλος IT που διέγραψε 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του

Ο Justin Humphrey, πρόεδρος του “House Criminal Justice and Corrections Committee”, είπε ότι ενώ υποστηρίζει το πρόγραμμα, πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να έχει πρόβλημα.

Δεν νομίζω ότι θα αρέσει στον κόσμο να βλέπει ότι δίνουμε όλα αυτά τα tablets στους κρατούμενους και θα λέει: Το παιδί μου δεν μπορεί να πάρει ένα tablet στο σχολείο“, δήλωσε ο Humphrey.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS