ΑρχικήsecurityΣτη φυλακή υπάλληλος IT που διέγραψε 1.200 Microsoft Office 365 accounts του...

Στη φυλακή υπάλληλος IT που διέγραψε 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του

Ένας πρώην σύμβουλος πληροφορικής χάκαρε μια εταιρεία στο Carlsbad της Καλιφόρνια και διέγραψε σχεδόν όλα τα Microsoft Office 365 accounts, θέλοντας να εκδικηθεί τον πρώην εργοδότη του. Για αυτή του την πράξη ο αγανακτισμένος υπάλληλος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Περισσότερα από 1.200 accounts χρηστών διαγράφηκαν σε αυτήν την πράξη σαμποτάζ, γεγονός που προκάλεσε την διακοπή των εργασιών της εταιρείας για δύο ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Το 92% των Exchange servers είναι πλέον ασφαλείς από Proxylogon επιθέσεις

Ο Deepanshu Kher δούλευε για μια συμβουλευτική εταιρεία IT που τον έστειλε σε έναν πελάτη για να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση σε υπηρεσίες Microsoft Office 365. Μετά από παράπονα πελατών, ο εργοδότης του τον απέσυρε από το task τον Ιανουάριο του 2018 και τον απέλυσε στις αρχές Μαΐου του έτους. Ο Kher επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ινδία, αισθανόμενος μίσος για τον εργοδότη του. Στις 8 Αυγούστου 2020, παραβίασε την εταιρεία του Carlsbad και διέγραψε περισσότερα από 1.200 (από τα 1.500) Microsoft Office 365 accounts που υπήρχαν σε αυτήν.

Στη φυλακή υπάλληλος IT που διέγραψε 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του
Στη φυλακή υπάλληλος IT για διαγραφή 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της εταιρείας να χάσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες που τους βοηθούσαν στη δουλειά τους, όπως email, λίστες επαφών, meeting calendars, έγγραφα, video και audio conferences, καθώς και το Teams.

Δείτε ακόμη: Microsoft: «Προσοχή! Phishing επιθέσεις παρακάμπτουν email gateways»

Επιπλέον, το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου τα ακόλουθα: «Εκτός της εταιρείας, οι πελάτες, οι πωλητές και οι καταναλωτές δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τους υπαλλήλους της, ενώ ούτε οι εργαζόμενοι, από τη μεριά τους, μπορούσαν να επικοινωνήσουν με εκείνους.» Επιπλέον, δεν υπήρχε τρόπος ενημέρωσης των πελατών της εταιρείας για το τί συνέβη και πότε θα επανέρχονταν οι υπηρεσίες. Αυτή η πράξη σαμποτάζ είχε ως συνέπεια η εταιρεία του Carlsbad να αντιμετωπίσει για τρεις μήνες προβλήματα, ενώ παράλληλα υπέστη ζημία κόστους άνω των 560.000$.

Στη φυλακή υπάλληλος IT για διαγραφή 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του
Στη φυλακή υπάλληλος IT για διαγραφή 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του

Ο Kher έχει έναν αδελφό που εργάζεται ως μηχανικός στη Νέα Υόρκη. Υπέβαλε αίτηση για visa που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, υποδηλώνοντας επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το ταξίδι το έκανε μετά από περισσότερο από ένα χρόνο και τέθηκε υπό κράτηση στις 11 Ιανουαρίου.

Πρόταση: Πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε sites και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας VPN;

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Marilyn Huff, καταδίκασε τον Kher σε δύο χρόνια φυλάκισης, τρία χρόνια απελευθέρωσης υπό επίβλεψη, ενώ του επέβαλε επίσης να πληρώσει πρόστιμο 567.084$ στην εταιρεία που είχε σαμποτάρει. Το ποσό αντιπροσωπεύει τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει η εταιρεία – θύμα για να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS