ΑρχικήsecurityCraig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με...

Craig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με τα iPhone

Ο επικεφαλής στο τμήμα λογισμικού της Apple, Craig Federighi, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης με την Epic Games ότι η εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη με τον αριθμό των κακόβουλων λογισμικών που έχουν εντοπιστεί στο MacOS, το λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Mac.

Δείτε επίσης: Οι συσκευές Mac χτυπήθηκαν πέρυσι με malware περισσότερο από ποτέ

Apple Craig Federighi,
Craig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με τα iPhone

Ο Federighi είπε ότι αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι χρήστες Mac μπορούν να κατεβάσουν λογισμικά από το διαδίκτυο. Μερικά από αυτά, μπορεί να είναι κακόβουλα. Από την άλλη τόνισε ότι η προστασία στο λειτουργικό σύστημα των iPhone, iOS, είναι μεγαλύτερη.

Σήμερα, τα επίπεδα κακόβουλου λογισμικού που έχουμε στο Mac δεν τα θεωρούμε αποδεκτά και είναι πολύ χειρότερα από το iOS“, κατέθεσε ο Federighi.

Δείτε επίσης: Νέο iMac: Ένα πανέμορφο, ισχυρό και ιδανικό PC για το γραφείο

Η σύγκριση της ασφάλειας των iPhone και Mac (και κυρίως η άποψη ότι τα iPhone είναι πολύ πιο ασφαλή) είναι σημαντική για τη δίκη, επειδή η Epic Games προσπαθεί να αναγκάσει την Apple να επιτρέπει στους χρήστες iPhone να κατεβάζουν εφαρμογές από το διαδίκτυο και άλλα καταστήματα εφαρμογών, όπως γίνεται και στα Macs.

 MacOS Mac iOS
Craig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με τα iPhone

Η Epic Games υποστηρίζει ότι η Apple μπορεί εύκολα να εφαρμόσει πολιτικές εγκατάστασης λογισμικού και μηχανισμούς ασφαλείας σε iPhone, ενώ η Apple λέει ότι οι κανόνες ελέγχου του App Store έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρούν τους χρήστες ασφαλείς.

Ο Federighi είπε ακόμα ότι η βάση χρηστών του Mac είναι περίπου το ένα δέκατο της βάσης χρηστών του iPhone.

Για το iOS, φιλοδοξούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ πιο ασφαλές. Όλα δείχνουν ότι το καταφέραμε“, είπε ο Federighi.

Συγκρίνοντας την ασφάλεια του iPhone και του Mac, ο επικεφαλής του τμήματος λογισμικού είπε ότι πέρυσι η Apple εντόπισε και αφαίρεσε περίπου 130 διαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού σε Mac. Τα malware είχαν μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες συστήματα χρηστών. Το ίδιο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν μόλις τρία είδη κακόβουλου λογισμικού που είχαν μολύνει iPhone. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται στα iPhone είναι αποτελεσματικά και δεν θα έπρεπε να αλλάξουν.

Δείτε επίσης: Πώς να δείτε αν το Silver Sparrow malware κρύβεται στο Mac σας;

Ο Federighi είπε ότι οι Mac υπολογιστές μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, αλλά είναι πιο ευάλωτοι σε σχέση με τα iPhone.

Mac iPhone
Craig Federighi: Τα Mac είναι πιο ευάλωτα σε malware σε σχέση με τα iPhone

Νομίζω ότι το Mac είναι σαν αυτοκίνητο, μπορείτε να βγείτε στο δρόμο αν θέλετε, μπορείτε να οδηγήσετε όπου θέλετε. Όπως συμβαίνει και με τους οδηγούς, πρέπει να εκπαιδευτείτε, υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευθύνης για να το κάνετε αυτό. Αλλά αυτό ήταν που θέλατε να αγοράσετε, θέλατε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο“, είπε ο Craig Federighi. “Με το iOS, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι όπου τα παιδιά, ακόμη και τα νήπια, μπορούν να λειτουργούν μια συσκευή iOS και να είναι ασφαλή. Είναι πραγματικά διαφορετικά προϊόντα“.

Ο Federighi ανέφερε, επίσης, μια πρόσφατη έκθεση της Nokia που έλεγε ότι μόνο το 1,72% των μολύνσεων με mobile malware σχετίζεται με συσκευές iOS. Το αντίστοιχο ποσοστό για Android ήταν 26,64%.

Το Android εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τα κακόβουλα λογισμικά“, δήλωσε ο Federighi.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS