ΑρχικήinetΜία πανεπιστημιούπολη ίσως βρήκε τον καλύτερο τρόπο ανίχνευσης ιών

Μία πανεπιστημιούπολη ίσως βρήκε τον καλύτερο τρόπο ανίχνευσης ιών

Με αφορμή ένα περιστατικό COVID-19 μίας νεαρής φοιτήτριας, η οποία ανέβασε τα συμπτώματα που είχε σε μία εφαρμογή γνωστή ως Scout, μία πανεπιστημιούπολη ίσως βρήκε την καλύτερη μέθοδο ανίχνευσης ιών.

Δείτε επίσης: COVID-19: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών

πανεπιστημιούπολη ανίχνευσης

Το πανεπιστήμιο C.M.U. έχει δημιουργήσει τον ψηφιακό πίνακα Lookout, ένα προϊόν συνεργασίας μεταξύ του C.M.U. και του Broad Institute, ενός ερευνητικού κέντρου στο Cambridge. Αποτελεί ένα σύστημα παρακολούθησης συμπτωμάτων και περιστατικών Covid-19 σε όλη την πανεπιστημιούπολη, καταγραφής των επαφών των μαθητών, χαρτογράφησης περιστατικών, διάσπασης αλυσίδων ιογενούς μετάδοσης και παρακολούθησης της εξάπλωσης νέων παραλλαγών.

Με το σύστημα αυτό, η πανεπιστημιούπολη των 10.000 φοιτητών του C.M.U. έχει μετατραπεί σε ένα επιδημιολογικό εργαστήριο σε πραγματικό χρόνο, που εξετάζει δημιουργικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση πανδημιών.

Όπως πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έτσι και το C.M.U. σταμάτησε τα μαθήματά του στα μέσα Μαρτίου 2020. Οι φοιτητές αντιμετώπιζαν παντού την ίδια εκπαιδευτική διαταραχή. Αλλά στο C.M.U. οι διαχειριστές ανησυχούσαν ότι οι μαθητές τους, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν έγχρωμοι μαθητές, χαμηλού εισοδήματος ή οι πρώτοι στις οικογένειές τους που πήγαν στο κολέγιο, ενδέχεται να αποκλειστούν μόνιμα από ένα εξάμηνο ή περισσότερο, λόγω των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η απόφαση που πήραν λοιπόν ήταν να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές τους στη σχολή και να βρουν έναν τρόπο να παρακολουθούν κα να ελέγχουν την εξάπλωση του ιού μεταξύ των φοιτητών.

Δείτε ακόμα: COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Όταν οι μαθητές επέστρεψαν τον Αύγουστο, το Scout έγινε το διαβατήριο υγείας στην πανεπιστημιούπολη. Κάθε μέρα, χρησιμοποιούσαν το Scout για να αναφέρουν εάν είχαν συμπτώματα Covid-19 ή είχαν ταξιδέψει πρόσφατα έξω από την περιοχή. Εάν δεν είχαν συμπτώματα και κανένα πρόσφατο ταξίδι, η οθόνη γινόταν πράσινη. Αυτή η πράσινη οθόνη ήταν το εισιτήριό τους για είσοδο στα διάφορα μαθήματα, την καφετέρια και άλλα κτίρια της πανεπιστημιούπολης. Έγινε γρήγορα μια νέα καθημερινή συνήθεια για τους μαθητές. Τα δεδομένα τροφοδοτούνταν στο Lookout.

πανεπιστημιούπολη ανίχνευση

Εκτός από τη συγκέντρωση δεδομένων συμπτωμάτων, το Lookout αντλεί επίσης ωριαία αποτελέσματα από τον ιστότοπο τεστ κοροναϊού του πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο, το οποίο δεν είχε τους πόρους για να κάνει τεστ σε κάθε μαθητή κάθε εβδομάδα, είχε δημιουργήσει μια στρατηγική. Ζήτησε από τους μαθητές να ταξινομηθούν σε οικογενειακές μονάδες ή «mavilies» που περιλάμβαναν αυτούς με τους οποίους έρχονταν συχνότερα σε επαφή.

Το πανεπιστήμιο επέλεξε τυχαία 250 φοιτητές για να κάνουν ένα τεστ κοροναϊού κάθε εβδομάδα. Όμως, οι μαθητές σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου – όπως μέλη αθλητικών ομάδων, οι οποίοι συχνά ασκούσαν, έτρωγαν και ζούσαν μαζί – επιλέγονταν συχνότερα.

Όταν ένας μαθητής ήταν θετικός, οι διαχειριστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Lookout για να δουν ποιος ήταν στο mavily του και τυχόν άλλες πρόσφατες επαφές που είχαν αναφέρει στο Scout. Το Lookout εμφάνισε επίσης μια λίστα με κάθε mavily με ένα πρόσφατο θετικό τεστ, καθώς και τυχόν “high-spread” mailies με πολλά πρόσφατα θετικά τεστ. Όταν τα περιστατικά αυξάνονταν σε μία mavily, τότε οι μαθητές έμπαιναν σε καραντίνα.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

Φυσικά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου οι μαθητές δεν ήταν απόλυτα ειλικρινείς με τα δεδομένα που περνούσαν στην πλατφόρμα. Έτσι υπήρξαν και περιστατικά μεγάλης αύξησης στα κρούσματα.

Το πανεπιστήμιο τριπλασίασε το μέγεθος του προσωπικού ανίχνευσης επαφών και τετραπλασίασε τον αριθμό των τεστ που έκαναν.

Καθώς τα διαφορετικά mavilies παρουσίαζαν περισσότερα κρούσματα, οι διαχειριστές ζήτησαν από όλα τα μέλη να ακολουθήσουν μια τροποποιημένη διαδικασία καραντίνας, μέχρι να βρουν κάθε περιστατικό. Προέτρεψαν επίσης τους μαθητές να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι, ειδικά καθώς προετοιμάζονταν να φύγουν από την πανεπιστημιούπολη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τώρα το πανεπιστήμιο λέει ότι με τη χρήση μάσκας στα μαθήματα, την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση της εφαρμογής για την είσοδο των μαθητών στα κτίρια του πανεπιστημίου, δεν έχει εντοπιστεί κανένα περιστατικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS