ΑρχικήsecurityΚι άλλη αμερικανική πόλη θύμα ransomware επίθεσης

Κι άλλη αμερικανική πόλη θύμα ransomware επίθεσης

αμερικανική πόλη ransomware
Κι άλλη αμερικανική πόλη θύμα ransomware επίθεσης

Η Tulsa (City of Tulsa), πόλη στην Oklahoma, υπέστη επίθεση ransomware που την ανάγκασε να θέσει εκτός λειτουργίας τα συστήματά της για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού. Η Τulsa είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Oklahoma, με πληθυσμό περίπου 400.000 κατοίκους. Το Σαββατοκύριακο, εγκληματίες του κυβερνοχώρου στόχευσαν την Tulsa και ανέπτυξαν ένα ransomware στο δίκτυό της. Η αμερικανική πόλη έκλεισε τα συστήματά της, διακόπτοντας όλες τις online υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: FBI/ACSC: Οι επιθέσεις του Avaddon ransomware αυξάνονται ανησυχητικά

Εντοπίσαμε κακόβουλο λογισμικό στους servers μας και, με μεγάλη προσοχή, κλείσαμε όλα τα συστήματά μας“, είπε ο δήμαρχος της Tulsa, George Theron Bynum, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Bynum, οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στη δουλειά και το περιστατικό δεν επηρέασε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (π.χ. υπηρεσία 911 κλπ.).

Δείτε επίσης: Ransomware συμμορίες έχουν διαρρεύσει data πάνω από 2.100 εταιρειών μέχρι στιγμής!

Ωστόσο, το κλείσιμο των συστημάτων της Tulsa έχει επηρεάσει άλλες δραστηριότητες, όπως την πρόσβαση των κατοίκων σε online συστήματα πληρωμής λογαριασμών και σε άλλες υπηρεσίες μέσω email. Επιπλέον, τα επίσημα sites των City of Τulsa, Tulsa City Council, Τulsa Police και Tulsa 311 websites βρίσκονται εκτός λειτουργίας για συντήρηση.

Τα τηλεφωνικά συστήματα της πόλης λειτουργούν κανονικά.

ransomware Tulsa
Κι άλλη αμερικανική πόλη θύμα ransomware επίθεσης

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η αμερικανική πόλη δηλώνει ότι οι πληροφορίες πελατών δεν έχουν παραβιαστεί. Ωστόσο, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες ransomware επιθέσεις, οι εγκληματίες έχουν κλέψει κάποια αρχεία.

Η πόλη της Tulsa αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες σε πολλά προγράμματα που βοηθούν τους πολίτες της Τulsa, λόγω μιας επίθεσης ransomware. Δεν περιλαμβάνονται πληροφορίες πελατών, αλλά οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε sites της πόλης και θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε υπηρεσίες δικτύου“, αναφέρει μια δημοσίευση στη σελίδα του Tulsa Police Department στο Facebook.

Η αμερικανική πόλη Tulsa μπαίνει στη λίστα με τις πόλεις των ΗΠΑ που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ransomware συμμοριών. Νέες επιθέσεις αποκαλύπτονται καθημερινά και τα θύματα αναγκάζονται να πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια στους εγκληματίες.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Το REvil ransomware στόχευσε το δικαστικό σύστημα του Rio Grande do Sul

Οι επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές προκαλούν, επίσης, σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίθεση στον μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων των ΗΠΑ από τη συμμορία DarkSide ransomware.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS