HomeHow ToiPhone/iPad: Πώς να διαγράψετε το πρόσφατο Ιστορικό στο Safari;

iPhone/iPad: Πώς να διαγράψετε το πρόσφατο Ιστορικό στο Safari;

Ο Safari browser σε iPhone και iPad κρατά ένα αρχείο με τα sites που επισκέπτονται οι χρήστες, σε μια ειδική λίστα, το λεγόμενο Ιστορικό. Αν θέλετε, μπορείτε να διαγράψετε πλήρως το Ιστορικό σας από τις Ρυθμίσεις, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να διαγράψετε μόνο το πιο πρόσφατο Ιστορικό. Δείτε παρακάτω πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Δείτε επίσης: iPhone/iPad: Πώς να ζητήσετε από τις εφαρμογές να μη σας παρακολουθούν στο Διαδίκτυο

Safari Ιστορικό

Αρχικά, πρέπει να ανοίξετε το Safari στο iPhone ή το iPad σας. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Σελιδοδείκτες” (Bookmarks-το οποίο μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο). Στο iPad, θα το βρείτε στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων. Αν χρησιμοποιείτε iPhone, βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Δείτε επίσης: Τρόπος αναζήτησης ανοιχτών καρτελών στο Safari σε Mac

Στο pop-up παράθυρο που εμφανίζεται (στην αριστερή πλευρά της οθόνης στο iPad και σε ολόκληρη την οθόνη στο iPhone), πατήστε την καρτέλα Ιστορικό (που απεικονίζεται ως ρολόι) και μετά πατήστε το κουμπί “Εκκαθάριση” (Clear).

Αφού πατήσετε “Εκκαθάριση”, θα εμφανιστεί ένα άλλο pop-up παράθυρο, που θα σας δώσει μερικές επιλογές σχετικά με το πρόσφατο ιστορικό που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να επιλέξετε “Όλες τις ώρες“, “Σήμερα και χθες“, “Σήμερα” ή “Η τελευταία ώρα“.

Η επιλογή ενός από τα παραπάνω, θα οδηγήσει στη διαγραφή  του ιστορικού περιήγησης, των cookies και άλλων δεδομένων περιήγησης από την ημερομηνία και ώρα που επιλέξατε μέχρι τώρα. Για παράδειγμα, εάν κάνετε κλικ στο “Σήμερα”, όλο το ιστορικό περιήγησης που επισκεφτήκατε σήμερα θα εξαφανιστεί, αλλά όλα τα προηγούμενα δεδομένα θα παραμείνουν στο Ιστορικό.

Safari iPhone iPad

Η διαδικασία είναι εύκολη και απλή!

Πώς να διαγράψετε μεμονωμένες καταχωρήσεις στο Ιστορικό στο Safari;

Μπορείτε, φυσικά, να διαγράψετε και μεμονωμένες καταχωρήσεις από το Ιστορικό στο Safari σε iPhone και iPad, σύροντας προς τα αριστερά με το δάχτυλό σας. Θα εμφανιστεί ένα κόκκινο κουμπί “Διαγραφή” (Delete) στα δεξιά. Πατήστε το για να διαγράψετε την καταχώρηση.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε preview τα Safari links πριν από το άνοιγμα σε iPhone, iPad και Mac

Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα μόνο δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να διαγράψετε τα πάντα ταυτόχρονα.

Πηγή: How-To-Geek

Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

LIVE NEWS