ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε preview τα Safari links πριν από το άνοιγμα σε...

Πώς να κάνετε preview τα Safari links πριν από το άνοιγμα σε iPhone, iPad και Mac

Το να ρίξετε μια ματιά στο URL ενός link που πρόκειται να ανοίξετε είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το URL είναι αυτό που περιμένετε και όχι ένα κόλπο. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση συνδέσμων στο Safari για Mac, iPhone και iPad.

Δείτε επίσης: Πως να αποκρύψετε το Tab bar στο Safari για iPad (ή να το επαναφέρετε)

Πώς να κάνετε προεπισκόπηση στα Safari links πριν από το άνοιγμα σε Mac

Τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού για desktop διαθέτουν γραμμές κατάστασης διευθύνσεων URL για δεκαετίες. Ωστόσο, το Safari για Mac δεν το ενεργοποιεί από προεπιλογή. Εάν θέλετε να ελέγξετε γρήγορα τη διεύθυνση URL ενός συνδέσμου, μπορείτε να το κάνετε ενεργοποιώντας το status bar.

Δείτε επίσης: Mac: Πως το Safari θα ανοίγει τα tabs που χρησιμοποιούσατε πριν το restart

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Safari στο Mac σας. Κάντε κλικ στην ενότητα “View” στη γραμμή μενού και επιλέξτε “Show Status Bar”.

Safari

Με αυτό ενεργοποιημένο, όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιονδήποτε σύνδεσμο, θα δείτε την πλήρη διεύθυνση URL του στη γραμμή κατάστασης στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν την προεπισκόπηση συνδέσμου, κάντε κλικ στην επιλογή View > Hide Status Bar στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης.

Δείτε επίσης: iPhone/iPad: Πως να κλείσετε όλες τις καρτέλες του Safari ταυτόχρονα

Πώς να κάνετε προεπισκόπηση των Safari Links πριν τα ανοίξετε σε iPhone και iPad

Σε αντίθεση με το Mac, το Safari σε iPhone και iPad δεν έχει γραμμή κατάστασης. Αλλά σας επιτρέπει να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα που θέλετε να ανοίξετε. Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα οποιονδήποτε σύνδεσμο για να φορτώσετε τη σελίδα σε ένα αναδυόμενο παράθυρο προεπισκόπησης. Εάν δεν σας αρέσει η πλήρης προεπισκόπηση, μπορείτε να μεταβείτε στην προβολή μόνο της διεύθυνσης URL (όπως το Safari σε Mac).

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε μια σελίδα στο Safari στο iPhone ή το iPad σας. Πατήστε παρατεταμένα οποιονδήποτε link στη σελίδα.

Safari

Εάν χρησιμοποιείτε iOS 13, iPadOS 13 ή μεταγενέστερη έκδοση, θα δείτε μια προεπισκόπηση μικρογραφίας του αναδυόμενου παραθύρου της σελίδας. Για να κάνετε προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL, πατήστε το κουμπί “Hide Preview” που βρίσκεται στην κορυφή του αναδυόμενου παραθύρου.

Η μικρογραφία θα εξαφανιστεί και θα δείτε τη διεύθυνση URL που αναφέρεται στο πλαίσιο. Εάν φαίνεται ασφαλές και θέλετε να ανοίξετε τη σελίδα από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε το κουμπί “Open” στη λίστα μενού κάτω από το αναδυόμενο παράθυρο προεπισκόπησης.

Safari

Αν θέλετε να επιστρέψετε τη μικρογραφία αργότερα, απλώς πατήστε παρατεταμένα έναν σύνδεσμο και επιλέξτε “Tap to show preview” στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου.

Το να παρακολουθείτε τις διευθύνσεις URL είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο η περιήγηση με περισσότερες γνώσεις θα σας βοηθήσει να αποφύγετε απάτες και να σας κρατά πιο ασφαλείς στο web.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS