ΑρχικήsecurityOGUsers hacked: Το hacking forum παραβιάστηκε για τέταρτη φορά!

OGUsers hacked: Το hacking forum παραβιάστηκε για τέταρτη φορά!

OGUsers hacked: Το δημοφιλές hacking forum OGUsers έπεσε θύμα hacking επίθεσης για τέταρτη φορά μέσα σε περίπου δύο χρόνια. Οι hackers που το παραβίασαν πωλούν τη βάση δεδομένων του site που περιέχει αρχεία χρηστών και προσωπικά μηνύματα.

Το OGUsers είναι γνωστό για την πώληση κλεμμένων λογαριασμών social media, που έχουν παραβιαστεί μέσω SIM-swapping, credential stuffing και άλλων επιθέσεων.

Δείτε επίσης: Dark web forums: Hackers ανταλλάσσουν tips για την αποφυγή σύλληψης

OGUsers  hacking forum hacked

Τα μέλη του OGUsers κατηγορήθηκαν, επίσης, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την εμπλοκή τους σε μια σειρά επιτυχημένων παραβιάσεων Twitter λογαριασμών, που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση μιας απάτης που σχετιζόταν με cryptocurrency.

OGUsers hacked: Η παραβίαση στο hacking forum έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ασφαλείας KELA έγραψε στο Twitter ότι ο διαχειριστής του hacking forum OGUsers επιβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος παραβιάστηκε, μετά το upload ενός web shell στο server.

Εκείνη τη στιγμή, ο διαχειριστής του OGUsers δεν ήταν σίγουρος αν η βάση δεδομένων είχε παραβιαστεί, αλλά λίγο αργότερα, τα μέλη ενός ανταγωνιστικού hacking forum άρχισαν να πωλούν την κλεμμένη βάση δεδομένων του ΟGUsers για 3.000 $.

Πηγές του BleepingComputer αναφέρουν ότι το OGusers παραβιάστηκε στις 11 Απριλίου 2021. Η βάση δεδομένων που έκλεψαν οι επιτιθέμενοι, περιλαμβάνει αρχεία χρηστών και ιδιωτικά μηνύματα περίπου 350.000 μελών του OGUsers.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το OGUsers χρησιμοποιεί πολλά plugins που περιέχουν ευπάθειες, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν επιτιθέμενοι για να παραβιάσουν το site.

Ο Vitali Kremez, Διευθύνων Σύμβουλος της cybersecurity εταιρείας Advanced Intel, είπε ότι οι διαρροές βάσεων δεδομένων hacking forums θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους ερευνητές ασφαλείας και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Αυτή η διαρροή του OGUsers μπορεί δυνητικά να εκθέσει τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, μέσω των λογαριασμών email και των διευθύνσεων IP τους και να φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές τους ταυτότητες“.

Οι προηγούμενες διαρροές του OGUsers αποκάλυψαν κρίσιμα στοιχεία που βοήθησαν στην αποκάλυψη κυβερνοεγκλημάτων, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με cryptocurrency account takeover απάτες και SIM swapping“, δήλωσε ο Kremez στο BleepingComputer.

OGUsers hacked: Η τέταρτη φορά που παραβιάζεται το site

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι η τέταρτη φορά που παραβιάζεται το site και πωλούνται δεδομένα των χρηστών του forum.

Τον Μάιο του 2019, ο διαχειριστής του OGUsers ενημέρωσε τους χρήστες του ότι το forum είχε παραβιαστεί, αφού hackers εκμεταλλεύτηκαν ένα custom plugin.

Μάθετε περισσότερα: Φόρουμ του Instagram για hacker χακάρεται από άλλους hacker

Το site παραβιάστηκε ξανά το 2020 και μάλιστα δύο φορές.

Δείτε επίσης: Γνωστό hacking forum χακάρεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Πιστεύουμε ότι πιθανότατα πολλά μέλη του ΟGUsers θα μετακινηθούν σε άλλες κοινότητες – και ίσως ακόμη και να δημιουργούν νέες“, δήλωσε εκπρόσωπος της KELA.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS