ΑρχικήsecurityAkamai: Αντιμετώπισε μια DDoS 800Gbps εναντίον μιας εταιρείας gambling

Akamai: Αντιμετώπισε μια DDoS 800Gbps εναντίον μιας εταιρείας gambling

Οι επιθέσεις DDoS ξεκινήσαν δυναμικά την φετινή χρονιά, δημιουργώντας νέα ρεκόρ και πήγαν την τάση των εκβιασμών που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο στο επόμενο επίπεδο.

DDoS

Η εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας Διαδικτύου Akamai έχει ήδη αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη γνωστή επίθεση DDoS (RDDoS), η οποία ήταν πιο περίπλοκη από τα περιστατικά ίδιου τύπου.

Η Akamai λέει ότι τον Φεβρουάριο αντιμετώπισαν «τρεις από τις έξι μεγαλύτερες ογκομετρικές επιθέσεις DDoS» που έχει καταγράψει ποτέ η εταιρεία.

Μάθατε επίσης για τις DDoS: Η μείωσή τους συνδέεται με την αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων

Δύο από αυτές ήταν οι μεγαλύτερες γνωστές επιθέσεις DDoS λύτρων και οι πιο πρόσφατες από αυτές κορυφώθηκαν στα 800Gbps που είχε ως στόχο μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Akamai, οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα νέο φορέα επίθεσης DDoS: ένα πρωτόκολλο δικτύωσης γνωστό ως Datagram Congestion Control Protocol (DCCP) ή πρωτόκολλο 33.

Δείτε επίσης: Τα προϊόντα VPN της Powerhouse χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις DDoS

Η αξιοποίηση του DCCP για DDoS οδηγεί σε ογκομετρική επίθεση και μπορεί να παρακάμψει τις άμυνες που έχουν ρυθμιστεί για τις ροές κυκλοφορίας TCP και UDP που παρατηρούνται πιο συχνά κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών.

Η εταιρεία Anti-DDoS Radware είδε το νέο κύμα εκβιασμών στο τέλος του 2020 και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Είπε ότι οι οργανισμοί που απειλούνταν με επιθέσεις DDoS τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020 έλαβαν νέες επιστολές λύτρων που τους ζητούσαν 10 bitcoin για να σταματήσουν.

Η Radware λέει ότι οι οργανισμοί που έλαβαν τις νέες επιστολές δεν αποκαλύφθηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Στο σημείωμα των λύτρων υπάρχουν ενδείξεις ότι πίσω από τις απειλές βρίσκονται οι ίδιοι χάκερ.

Οι χάκερ επιδείκνυαν ότι οι απειλές ήταν πραγματικές και έκαναν για πάνω από εννέα ώρες αδυσώπητες επιθέσεις DDoS που ξεπέρασαν τα 200Gbps και κορυφώθηκαν στα 237Gbps.

Δείτε επίσης: EXMO cryptocurrency exchange: Δέχτηκε DdoS επίθεση

Η Akamai επιβεβαίωσε ότι οι πελάτες τους πέρασαν παρόμοια επεισόδια, σημειώνοντας ότι οι καμπάνιες D21 του 2021 έχουν γίνει πιο στοχευμένες και πολύ πιο επίμονες.

Σε δύο οργανισμούς, η Akamai είδε πολλές καμπάνιες να πραγματοποιούνται για αρκετές ημέρες και να στοχεύουν μια σειρά από διευθύνσεις IP. Μια άλλη τάση που παρατηρείται φέτος είναι η αύξηση των επιθέσεων DDoS άνω των 50Gbps. Αυτό το ποσό ανεπιθύμητων δεδομένων μπορεί να θέσει πολλές υπηρεσίες σε κατάσταση εκτός σύνδεσης.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, η Akamai κατέγραψε περισσότερες επιθέσεις αυτού του μεγέθους από ό, τι σε ολόκληρο το 2019 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά φέτος.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS