ΑρχικήinetΗ Huawei δεν είναι πια πρώτη στην επιχείρηση του smartphone

Η Huawei δεν είναι πια πρώτη στην επιχείρηση του smartphone

Μόλις οκτώ μήνες πριν, η Huawei πέτυχε τον μακροχρόνιο στόχο της να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Τώρα, δεν είναι καν στα τρία πρώτα brand.

Huawei

Την Τετάρτη, η εταιρεία αναγνώρισε ότι η επιχείρηση του smartphone υπέφερε καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να καταστέλλουν την ανάπτυξη της, διακόπτοντας την ικανότητα της εταιρείας να λαμβάνει κρίσιμα εξαρτήματα για τις συσκευές της.

Μάθετε επίσης για την Huawei: Αφαιρεί τις Nike και Adidas από το κατάστημα εφαρμογών της

“Λόγω των αθέμιτων κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε εμάς από τις ΗΠΑ, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημείωσε πτώση των εσόδων”, δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei Ken Hu στην συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την κυκλοφορία της τελευταίας έκθεσης κερδών της εταιρείας.

Η ιδιωτική εταιρεία αρνήθηκε να προσδιορίσει πόσα έχασε πέρυσι, αλλά η παραδοχή προκάλεσε έκπληξη. Σύμφωνα με στοιχεία των Gartner και Counterpoint, η Huawei δεν είναι πλέον ηγέτης της αγοράς smartphone στην Κίνα, πόσο μάλλον παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Η Huawei θα χρεώνει τους κατασκευαστές smartphone που χρησιμοποιούν την 5G πατέντα της

Οι πωλήσεις των άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών της Huawei – συμπεριλαμβανομένων των laptop, tablet και φορητών συσκευών – αυξήθηκαν κατά 65% πέρυσι σε σύγκριση με το 2019. “Η Huawei έχει επεκτείνει τη σειρά των connected συσκευών τα τελευταία χρόνια και τα τελευταία αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το κοινό μας εμπιστεύεται” είπε ο Ken Hu.

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της επιχείρησης του smartphone, τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα 136 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Και το καθαρό κέρδος έφτασε τα 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια – το υψηλότερο επίπεδο που έχει δει ποτέ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Huawei.

Ωστόσο, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο μόνο 3,8%, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,2%, πολύ ασθενέστερη από την ανάπτυξη που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε επίσης: Huawei: Τα wearables γίνονται διαθέσιμα και για άλλες εφαρμογές

“Είναι δίκαιο να πούμε ότι το 2020, είδαμε μια επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης μας”, δήλωσε ο Hu στους δημοσιογράφους. Η Huawei κατάφερε να διατηρήσει την ανάπτυξη λόγω μιας σειράς μέτρων που έλαβε για να ενισχύσει την επιχείρησή της, συμπεριλαμβανομένης της διαφοροποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού της, πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες, οι τοπικοί αντίπαλοι Oppo και Xiaomi έχουν ξεπεράσει τη Huawei, και οι δύο ως κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στην Κίνα και πιο δημοφιλής Κινέζος προμηθευτής παγκοσμίως, αντίστοιχα.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στην επιχείρηση smartphone, “είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κάνουμε μια πρόβλεψη”, σημείωσε ο Hu.

Κοιτώντας μπροστά, η βελτίωση της θέσης της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της επιχείρησης του smartphone.

“Εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις, δεν βλέπω ότι υπάρχει τρόπος να αναστηθεί η επιχείρηση του  smartphone”, δήλωσε ο Varun Mishra της Counterpoint Research.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS