ΑρχικήsecurityΗ Apple μάλλον θα προσφέρει τα iOS security updates ανεξάρτητα από τα...

Η Apple μάλλον θα προσφέρει τα iOS security updates ανεξάρτητα από τα άλλα

Μετά την κυκλοφορία μιας μεγάλης ενημέρωσης πλατφόρμας, όπως το Android 12, η ​​Google συνήθως κάνει follow up με την κυκλοφορία νέων ενημερώσεων ασφαλείας κάθε μήνα. Η Apple θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει κάτι στην ίδια λογική για το iOS. Η τέταρτη έκδοση beta του iOS 14.5 περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές που κρύβονται στον εσωτερικό κώδικα που υποδηλώνουν ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας ανεξάρτητα από τις άλλες ενημερώσεις.

iOS

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple εργάζεται σε μια μέθοδο για την ανάπτυξη ανεξάρτητων ενημερώσεων ασφαλείας iΟS. Οι χρήστες του iOS θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσουν τα security updates χωρίς να κάνουν update στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και όλες τις άλλες αλλαγές λειτουργιών που περιλαμβάνονται σε αυτό. Η Apple, ωστόσο, κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας για το iΟS 12 που εκτελούνται σε παλαιότερα iPhone και iPad, αλλά η νεότερη γενιά συσκευών που υποστηρίζονται από την εταιρεία δεν έχει την επιλογή να τρέχει παλαιότερη έκδοση του iΟS με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφορεί updates για την iOS 14.5 beta έκδοση για προγραμματιστές

Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον καθώς μια νέα ενότητα προστέθηκε στο μενού ενημέρωσης λογισμικού iOS. Η Apple αναμένεται να προσφέρει αυτόνομες ενημερώσεις ασφαλείας όπου οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν εάν θέλουν να εγκαταστήσουν ολόκληρη την ενημέρωση iOS ή μόνο τις ενημερώσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με τον νέο κώδικα που βρέθηκε στο iOS 14.5, όταν κατεβάσετε μια ενημέρωση, για παράδειγμα, μόνο η ενημέρωση ασφαλείας δεν αλλάζει κάποια λειτουργί οπότε θα πρέπει να τη διαγράψετε πριν εγκαταστήσετε μια νεότερη διαθέσιμη ενημέρωση iOS.

Δείτε επίσης: iOS 14.5 beta για Siri: Μπορείτε να προεπιλέξετε το Spotify για να ακούσετε μουσική

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple θα προσφέρει ξεχωριστά πακέτα ενημέρωσης. Προσφέρει ξεχωριστές ενημερώσεις ασφαλείας για χρήστες Mac όπου οι συσκευές που τρέχουν σε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος λαμβάνουν ξεχωριστές ενημερώσεις ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων χωρίς να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση macOS.

Χρήσιμη πληροφορία: macOS 11.3: Το Rosetta μπορεί να αφαιρεθεί από τα M1 Mac

Ένας τρόπος με τον οποίο η Apple θα μπορούσε να το εφαρμόσει στο iOS είναι να συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για το iOS 14 μετά την κυκλοφορία του iΟS 15. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν να μην ενημερώσουν στην τελευταία σημαντική έκδοση, αλλά θα εξακολουθούν να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS